Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!
Jöhet egy fullos szendvics ebédre?
Az olaszok valóban tudják, mi a tökéletes szendvics titka: specialitásaikba rengeteg húst és friss zöldségeket tesznek, ráadásul gazdagon fűszerezik, így valódi ízbomba tud robbanni a szánkban minden falattal.
Összeállításunkban három tipikus itáliai szendvicset mutatunk be, amelyek tökéletesen feledtetni tudják a főtt étel iránti vágyunkat.
Panini
Az egyik legismertebb olasz szendvics a panini, gyakorlatilag végtelen változatban lehet elkészíteni.
Hagyományosan ez a szendvics ciabatta kenyérrel készül, a töltelék pedig tényleg bármi lehet, a caprese-féle vegetriánus stílustól a csirkén át egészen a marhahúsig.
Muffuletta
A muffulettában több ízvilág keveredik, ez adja meg a semmihez sem hasonlítható összhatását.
Alapeleme a savanyúság, valamint a hatalmas adag hús, ami lehet szalámi és mortadella is, de nem hiányozhat belőle a legjobb olasz sajt, a provolone sem.
Ciabatta
A ciabatta középpontjában leggyakrabban az ellenálhatatlan olasz sonka áll, sokan viszont szalámival vagy pepperonival készítik. Akik pedig kifejezetten az erőteljesebb ízeket keresik, azok capicolával töltik meg.
Persze a ciabattából sem hiányozhat a mozzarella, a paradicsom és frissen szedett bazsalikom sem.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)
szendvics | gasztronómia | olasz | muffuletta | ciabatta
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!