Close
Három olasz szendvics, amit bármikor megennénk

Három olasz szendvics, amit bármikor megennénk

Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!

Jöhet egy fullos szendvics ebédre?

Az olaszok valóban tudják, mi a tökéletes szendvics titka: specialitásaikba rengeteg húst és friss zöldségeket tesznek, ráadásul gazdagon fűszerezik, így valódi ízbomba tud robbanni a szánkban minden falattal.

Összeállításunkban három tipikus itáliai szendvicset mutatunk be, amelyek tökéletesen feledtetni tudják a főtt étel iránti vágyunkat.

Panini

Az egyik legismertebb olasz szendvics a panini, gyakorlatilag végtelen változatban lehet elkészíteni.

Hagyományosan ez a szendvics ciabatta kenyérrel készül, a töltelék pedig tényleg bármi lehet, a caprese-féle vegetriánus stílustól a csirkén át egészen a marhahúsig.

Muffuletta

A muffulettában több ízvilág keveredik, ez adja meg a semmihez sem hasonlítható összhatását.

Alapeleme a savanyúság, valamint a hatalmas adag hús, ami lehet szalámi és mortadella is, de nem hiányozhat belőle a legjobb olasz sajt, a provolone sem.

Ciabatta

A ciabatta középpontjában leggyakrabban az ellenálhatatlan olasz sonka áll, sokan viszont szalámival vagy pepperonival készítik. Akik pedig kifejezetten az erőteljesebb ízeket keresik, azok capicolával töltik meg.

Persze a ciabattából sem hiányozhat a mozzarella, a paradicsom és frissen szedett bazsalikom sem.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

panini | gasztronómia | muffuletta | konyha | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram