Close
A gyönyörű japán tervezés mintapéldája ez a háromszög alakú otthon

A gyönyörű japán tervezés mintapéldája ez a háromszög alakú otthon

Látjuk magunkat, ahogy elteázgatunk a fákra és tengerre néző fateraszon.

A Moriya & Partners építészstúdió tervezte Javanatóban, Japánban ezt a meghökkentő alakú és csodálatos házat egy meredek orom tetejére. A ház teljesen háromszög alakú és a nappaliból valami fantasztikus kilátás nyílik a tengerre – a Dezeen 2021-es építészeti díjai közül nem véletlenül lett a falusi házak kategóriában döntős.

A fával burkolt felső szinten található az óriási, háromszög alakú nappali és terasz, ahonnan az erdőre és a tengerre látni; innen nyílik egy keskeny konyha, alatta pedig egy apró hálószoba. Szintén a nappaliból nyílik a fürdő, amit kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy úgy érezzék a lakók, az erdőben fürdenek.

A háromszög szerkezet és az egész ház a remek japán tervezés mintapéldája, mivel egyszerre meghökkentő és mégis teljesen beleolvad a környezetébe: különleges és mégsem sérti meg a természetet, ahová tervezték.

Gyönyörű lett, szívesen eltöltenénk itt pár hónapot.

(Forrás: Dezeen)

dizájn | építészet | tenger | japán | dezeen

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram