Close
A gyönyörű japán tervezés mintapéldája ez a háromszög alakú otthon

A gyönyörű japán tervezés mintapéldája ez a háromszög alakú otthon

Látjuk magunkat, ahogy elteázgatunk a fákra és tengerre néző fateraszon.

A Moriya & Partners építészstúdió tervezte Javanatóban, Japánban ezt a meghökkentő alakú és csodálatos házat egy meredek orom tetejére. A ház teljesen háromszög alakú és a nappaliból valami fantasztikus kilátás nyílik a tengerre – a Dezeen 2021-es építészeti díjai közül nem véletlenül lett a falusi házak kategóriában döntős.

A fával burkolt felső szinten található az óriási, háromszög alakú nappali és terasz, ahonnan az erdőre és a tengerre látni; innen nyílik egy keskeny konyha, alatta pedig egy apró hálószoba. Szintén a nappaliból nyílik a fürdő, amit kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy úgy érezzék a lakók, az erdőben fürdenek.

A háromszög szerkezet és az egész ház a remek japán tervezés mintapéldája, mivel egyszerre meghökkentő és mégis teljesen beleolvad a környezetébe: különleges és mégsem sérti meg a természetet, ahová tervezték.

Gyönyörű lett, szívesen eltöltenénk itt pár hónapot.

(Forrás: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom