Hat tipp, hogy csodásan érezd magad otthon a szabadban

Szabadban lenni. Néhány éve még nem gondoltuk volna, hogy a mögöttünk hagyott gyötrelmes időszakot követően mennyire felértékelődik ez a tevékenység. Pedig így van!

Legyen az egy grillezés a családdal vagy a barátokkal, kis magányos olvasgatás vagy sütkérezés, időjárástól függően forró tea vagy éppen jéghideg limonádé kortyolgatása – mindegyik a minőségi élet szinonimáját és egyben visszatértét jelenti. Mindehhez pedig bizonyos felszerelések is jól jöhetnek, amelyek nemcsak segítik a zavartalan élményt, hanem funkcionálisak és esztétikusak is. Például ilyen egy minőségi Renson-termék, mondjuk egy pergola, ami otthonunkban elmossa a határokat a bent és a kint között, illetve harmóniát teremt a természettel.

Szabadalmazott technológia igénybe vételével a Renson testreszabható kínálata eddig maximálisan a képzelőerőnkre bízta a kívánt outdoor élettér megálmodását. Az 1909 óta működő családi vállalkozást sok-sok éves tapasztalatra épül, a megbízható és az egyedi kategóriában is ott találjuk a nevét.

A Renson most viszont szintet lépett és a Francq Colors trendügynökséggel együttműködve ún. outdoor stíluskoncepciót alakított ki.

Az eredmény első ránézés(ek)re elég látványos lett: egyes stílusokon belül összhangba kerültek egymással az anyagok és a színek, plusz betársult melléjük az időtállóság is.

Mutatunk és ajánlunk többféle stílusú pergolát, hogy minél könnyebb legyen kiválasztani az otthonunkhoz leginkább illőt.

Earth Oasis – Üdülj otthon mindennap!

A természet végtelen inspirációforrást jelent, az Earth Oasis esetében a dél meleg színei és anyagai köszönnek vissza. E paletta megalkotásakor a reneszánszát élő terrakotta puha narancs-rózsaszíne és a fűszerek porbarnája jelentették a referenciapontokat. Ezek a gazdag árnyalatok napfényben fürdő vidékekre repítenek.

Pure Essence – Gondtalan kikapcsolódás

Fény és tér: ez a Pure Essence. A halvány színek és a puha felületek miatt ez a stílus a könnyedség érzetét kelti, illetve olyan teret teremt, ami megszabadít a terhektől, hogy aztán teljesen a pihenésnek adhasd át magad.

A Pure Essence alapszíneit az agyag, a homok és a természetes fehérek jelentik.

A puha tónusú árnyalatok olyan, szinte éteri, könnyed hangulatot keltenek, amelyben teljesen ki lehet kapcsolni.

A különböző textúrák tükrözik és megtörik a fényt, a természetes felületek és anyagok pedig arról gondoskodnak, hogy ez a stílus ne váljon túlságosan egyszerűvé és kopárrá. Esetében minden a legfontosabb dolgokról szól: a családdal és a barátokkal átélt közös pillanatokról, miközben körülölel a természet.

Idyllic Garden – Invitálás kerti sétára

A józan szürkék és a növények által inspirált finom, harmonikus zöldek modern megjelenést kölcsönöznek ennek stílusnak. Az olívalevelek matt zöldje, a travertin árnyalt homokszíne és a vonalak élénk textúrája – az Idyllic Garden a természetes anyagok gondos kiválasztásának köszönheti atmoszféráját. A végeredmény egy elegáns, levegős karakter lett a Mediterráneum érintésével, ebből pedig talán sejthető, hogy az üdítő és időtlen megjelenést a dolce far niente földje, Olaszország inspirálta. Az olaszok mindent tudnak arról, hogy elegánsan szórakozva remekül érezzék magukat, ez a stílus tehát ideális azok számára, akik szeretnek a saját kertjükben lazulni.

Spiritual Harmony – Pihentető, meditatív légkör

Színskáláját az ősi japán templomokhoz használt színek és anyagok ihlették. A sötétített fát és a láthatóan szemcsézett diót kombinálják a világos bézzsel és az olívazölddel, ezek a sötét, természetes tónusok védelmező, abszolút megnyugtató légkört teremtenek.

Mint tudjuk, a teaivás valóságos szertartás Japánban. Órákig tart, és gondosan végrehajtott lépések pontos sorozatából áll, de a Spiritual Harmony-nak hála nem kell ahhoz messzire utaznod, hogy élvezhesd ezt az élményt. A kertben is átveheted a tavasz energiáját, a nyár nyüzsgését, az ősz gazdagságát, a tél végtelen csendjét.

Tech Cocoon – Divatos urbánus megjelenés

Radikálisan modern és fiatalos, de közben melengető is. A különböző tónusú terrazzókat tiszta, sima textúrákkal vegyítik, a színpaletta pedig egy energikus és puha koralltónusból áll, amit a zöldes alaptónusú fehérek és puha szürkék változatai egészítenek ki. A narancs-rózsaszín meleg és fiatalos hangsúlyt kölcsönöz a fénylő stílusnak, így az egész energiával teli és friss, mint a frissen hámozott citrusok.

Crystal Lounge – Elmosott határok

Fénylő és minimalista. A friss zöld tónusok légies érzést keltenek, amelyet a világos anyaghasználat csak még inkább kiemel. Ez pedig olyan modern és levegős struktúrákat hoz létre, amelyek elmossák a határokat a kint és a bent között. A Crystal Lounge stílus alapját a friss, költői színek adják; a színpalettában a zöldes bézs, a vízzöld és a világos zöldesszürke árnyalatai váltakoznak. Ebben a stílusban az anyagok képlékenyek és kiegyensúlyozottak.

Középpontjában a flóra és fauna szépsége áll, ezért az érintetlen természet szerelmeseinek szól; a kerti stúdió olyan érzést kelt, mint egy soha véget nem érő film, amelyben a természeté a főszerep.

idyllic garden | nyár | bútor | pure essence | renson

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom