Close
Egy szépséges almafát ölel körbe ez a pazar québec-i üvegvilla

Egy szépséges almafát ölel körbe ez a pazar québec-i üvegvilla

Gyönyörű, üvegbe öntött modernizmus Kanadából, aminek minden évszak csodálatosan áll.

A montreali ACDF Architecture tervezte ezt az alacsony, nem hivalkodóan modernista, de mégis mesés házat St-Donatban, egy Montrealtól nem messze lévő vidéki helyen, ami kedvelt víkendházlokáció.

A teljesen fekete- és üvegborítású otthont boreális erdő öleli körbe, a ház pedig egy szépséges almafát.

Az almafát az új tulajdonos kérésére ültették az építészek és rendezték köré a tereket, mivel a tulajdonost a gyermekkorára emlékeztette.

Az almafa emellett az idő kontinuitását is szimbolizálja: ahogy a tulajdonos gyerekként almáskertben szedte az almát, most pedig a saját gyermekeivel szüretelnek.

A teljesen üvegborítású házban szinte mindenhonnan lehet mindent látni, a természet pedig úgy körülölel, mintha a nappali lenne az erdő maga.

Az Apple Tree House névre keresztelt otthonban három hálószobát találunk, két gyerekhálót és a felnőtthálót, valamint a nappali mellett egy második nappalit is; egy olyan lounge-részt, ami kifejezetten a szülők elvonulására készült. A nappali kérdés nélkül legkarakteresebb eleme a lebegő kályha, a színpalettát pedig az egész házban a minimalista, enyhe tónusok jellemzik.

Gyönyörű lett, szívesen laknánk egy darabig!

(Fotók: Adrien Williams)

almafa | villa | nagy sztori | üveg | ház

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram