Egy szépséges almafát ölel körbe ez a pazar québec-i üvegvilla

Gyönyörű, üvegbe öntött modernizmus Kanadából, aminek minden évszak csodálatosan áll.

A montreali ACDF Architecture tervezte ezt az alacsony, nem hivalkodóan modernista, de mégis mesés házat St-Donatban, egy Montrealtól nem messze lévő vidéki helyen, ami kedvelt víkendházlokáció.

A teljesen fekete- és üvegborítású otthont boreális erdő öleli körbe, a ház pedig egy szépséges almafát.

Az almafát az új tulajdonos kérésére ültették az építészek és rendezték köré a tereket, mivel a tulajdonost a gyermekkorára emlékeztette.

Az almafa emellett az idő kontinuitását is szimbolizálja: ahogy a tulajdonos gyerekként almáskertben szedte az almát, most pedig a saját gyermekeivel szüretelnek.

A teljesen üvegborítású házban szinte mindenhonnan lehet mindent látni, a természet pedig úgy körülölel, mintha a nappali lenne az erdő maga.

Az Apple Tree House névre keresztelt otthonban három hálószobát találunk, két gyerekhálót és a felnőtthálót, valamint a nappali mellett egy második nappalit is; egy olyan lounge-részt, ami kifejezetten a szülők elvonulására készült. A nappali kérdés nélkül legkarakteresebb eleme a lebegő kályha, a színpalettát pedig az egész házban a minimalista, enyhe tónusok jellemzik.

Gyönyörű lett, szívesen laknánk egy darabig!

(Fotók: Adrien Williams)

dizájn | üveg | villa | ház | almafa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom