Close
Kőbe álmodott varázslat ez a görög tengerparti villa

Kőbe álmodott varázslat ez a görög tengerparti villa

A görögországi Pilosz városában, pontosabban annak tengerpartján a természet iránti tisztelet és az egyszerűség egy lenyűgöző kőházat ihletett.

Szinte intim kapcsolatba lépünk az épületet átölelő természettel, amikor a K Studio által tervezett Villa-ge vendégszeretetét élvezzük.

Nagyrészt a környéken fellelhető kövekből és fából húzták fel ezt a látványos és fenntarthatóságból jelesre vizsgázott kuckót.

Ami egyből feltűnik, hogy nincsenek klasszikus értelemben vett ablakai, hanem a parádés tengeri kilátást a hatalmas ívelt nyílásai biztosítják.

A dizájnt a peloponnészoszi hagyományok és a terület természetes topográfiája inspirálta.

Kellően világos házikó, hiszen alkalmanként szó szerint átjárja a napfény, ugyanakkor a hűvös kőfalaknak köszönhetően kellemes menedéket nyújt a kánikulában.

Az építészeti irodát egyébként 2002-ben alapították Athénban. Frissnek és dinamikusnak ható megoldásaival gyorsan hírnevet szerzett magának, portfóliójához üzletek, éttermek, irodák, szállodai szobák, apartmanok és új építésű házak tartoznak. Főként Görögországban és Londonban alkotnak tradícióra és kortárs elemekre építve.

Nehéz eldönteni, hogy a napozóágyakkal felszerelt medencéje vagy a tengert szinte karnyújtásnyira kínáló nappalija a ház leghívogatóbb része.

De nem is kell választani.

természet | | villa | pilosz | Pylosz

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom