Close
Háztartási tippek allergiásoknak

Háztartási tippek allergiásoknak

Azoknak, akik valamilyen allergiától szenvednek, a tavasz nem csupán a természet megújulását és a jó időt hozza el. Jönnek a kellemetlen tüsszögések, köhögés, szem könnyezés, és egyéb allergiás reakciók. Aki ebben él, tudja, mennyi kellemetlenséget tud okozni a pollenallergia, így nekik próbálunk néhány háztartási tippel segíteni a következő cikkben.

Mi miatt jönnek elő a tünetek?

Maga az allergia azért alakul ki, mert az immunrendszer olyan anyagokat is fenyegetésnek érzékel, amik alapvetően az emberek nagy részére nézve nem feltétlenül ártalmasak, de az allergiásoknak mégis komolyabb tüneteket váltanak ki.

Jó lenne, ha ki tudnád szűrni a levegőből a port, polleneket és az egyéb káros anyagokat? A GLOBY jó minőségű levegőszűrőivel ez már bármikor kivitelezhető az otthonodban! Válogass a webshopjukban, és találd meg a neked való levegőszűrőt, hogy a nyár rólad, és ne az allergiáról szóljon!

Alapos takarítás

A ház alapos takarítása és portalanítása ugyan alapvető feladat, de az allergiában szenvedőknek ezen az életminősége is múlik. A függönyök, takarók és egyéb lakástextilek rendszeres mosása nagyon sok kellemetlenségtől kímélhet meg, hiszen nagyon jó búvóhelyei a pornak és a polleneknek. A polcok, apró zúgok porszívózása, portalanítása pedig szintén kiemelt fontosságú.

Pollenek ki az ágyból!

Az ágy matracára és az ágyneműkre már lehet kapni speciális pollenvédő huzatot is, de te magad is sokat tehetsz annak érdekében, hogy ne vidd az ágyba az allergén anyagokat. A nap során számos alkalommal tapadnak a bőrünkre, ruhánkra ezek az apró szemcsék. Ezért érdemes a lakásba lépve a cipőt azonnal levenni, valamint a sétáltatott kedvenced lábát is letörölni. A legjobb mihamarabb venni egy zuhanyt, és átöltözni otthoni ruhákba, hogy biztosan megszabadulj a rád tapadt pollenektől.

Ami bejutott a lakásba

Akármennyire is óvatos vagy, nem tudod hermetikusan lezárni az otthonodat, tehát óhatatlanul is be fog jutni valamennyi allergén a házba/lakásba. Ezeknek az eltávolítására tudsz levegőtisztítót használni. Ezek között a legjobb minőségű eszközök HEPA szűrővel is el vannak látva, ami már nem csak a nagyobb szöszöket, valamint az állatszőrt szűri ki a levegőből, hanem a pollen méretű apró szennyeződéseket is. Ezzel pedig nagyban tudja javítani az allergiások életminőségét.

A levegőszűrő kiválasztásánál azonban fontos arra is odafigyelni, hogy mennyire könnyen cserélhetőek bennük a szűrők. Hiszen amennyiben ez elhanyagolásra kerül, és nincs az előírtak szerinti időszakonként karbantartva, akár visszájára is fordulhat az eszköz használata. Ekkor ugyanis a baktériumok és egyéb kórokozók elszaporodhatnak a szűrőn, és az további egészségügyi kockázatokat hordoz magában. De ezt szem előtt tartva még mindig elmondható, hogy egy jó levegőszűrővel már az allergiásoknak sem kell, hogy csak a túlélésről szóljon a tavasz és a nyár!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hogyan rendezzük be a tökéletes előszobát? – alapszabályok

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram