Close
Kifinomult ízléssel töltött atombomba fog robbanni Kecskeméten

Kifinomult ízléssel töltött atombomba fog robbanni Kecskeméten

Az egyik legszínesebb és legsokoldalúbb kortárs művész, Hegedűs 2 László munkáit ismét kiállításokon élvezhetjük. Mindjárt kettőn is.

Ha szeretnél utazást tenni a művészet valószínűtlen valóságában, akkor szeptember 3. és október 17. között Kecskemétre kell eljutnod, ahol a Magyar Fotográfiai Múzeumban a létrejött transzplantált művek által a vizuális létminimum alatti élet várakozással teli buszmegállóiban várakozhatsz, hogy aztán elindulj.

Mit láthatunk ezen a kiállításon?

Az internet képtárából kölcsönzött, szleng értelemben, már önmagában is szürreális, a vizuálisan érzékenyek számára pusztító hatású építmények, H2 -tőasztalán, professzionálisan transzformálva, művészettörténeti értelemben is szürreálissá váltak. Ezt többnyire oly módon tette, hogy a kép saját testrészeit, (képrészleteit), átültetette az alap képekbe.

A sorozatfolyam Hegedűs 2, a szocializmus témakörének harmadik, befejező végállomása. A nagy fehérvári árvíz és a Szocialista szürrealizmus titokzatos bája című konceptuális műveletei, az összesen százötvenhat képből álló képanyag, egyben a múlt vizuális korlenyomatának emlékezete.

Hegedűs 2 egy multimediális művész. Munkássága létezésünk legfontosabb aspektusait érinti – az idő múlását, az örökkévalóságot és az emlékezést. Alkotásaiban egyformán jelen van a képi és a tartalmi összetevő; gyakran említik meg a filozófiát munkásságával összefüggésben – minden műve egyfajta filozófia gyakorlat, vagy filozófiai esszé.

Hegedűs 2 műveire leginkább a mágikus realizmus a jellemző. A kiállított képeken minden valóságosnak tűnik, vagyis szinte már-már hihető. Fotómontázsai jellegzetes vizuális versek, személyes emlékek, melyeket látvánnyal teremt meg. Nem a realitás töredékei ezek az életnek, hanem sokrétegű történetek pillanatai, amelyeket gyanítunk, de amelyeket teljességükben nem tudunk felfogni, ennélfogva annál intenzívebben vésődnek a tudatunkba. Egy végtelen szellemi kaland, a megértés utáni vágy, kimondani a kimondhatatlant, valamit a kollektív emlékezetből. Mindenesetre Hegedűs 2 a néző észlelésével művészien játszik, és folyamatosan változtatja a játék szabályait.

A kifinomult ízléssel töltött atombomba, avagy a vizuális létminimum alatti élet, várakozással teli buszmegállói címmel futó évfordulós tárlatról – Hegedűs 2 László hetvenéves – bővebbet ide kattintva lehet megtudni.

 

Két Hegedűs egy csapásra

Hegedűs 2 Lászlónak lesz még egy kiállítása az ősszel, ezt lányával, Hegedűs Hanna Lénával közösen jegyzi. A Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában látható kiállítás szeptember 15-én nyílik, és október 23-ig látható.

Több információ itt. 

hegedűs 2 lászló | kiállítás | kortárs | kecskemét | izgalmas

FOLYTASD EZZEL

Bulizz kortárs művészettel hajnalig! – Ötéves a Lavor Collective

Itt a magazin, amit a karácsonyfa alá is érdemes betenni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram