Close
Még három hétig látható az egyik legizgalmasabb hazai képzőművész kiállítása

Még három hétig látható az egyik legizgalmasabb hazai képzőművész kiállítása

Hatvanig kell elutazni érte.

A Hatvani Kisgrafikai Biennálé fődíját elhozó Hegedűs 2 László kiállítása június 11-ig látogatható a Hatvani Galériában. A biennáléra klasszikus, sokszorosító grafikai technikával készített (magasnyomás, mélynyomás, síknyomás, szita) grafikákkal lehetett pályázni, aminek a mérete nem haladja meg a 20×20 cm-t. Kisérőprogramként Gyulai Líviusz kamara kiállítása tekinthető meg.

Hegedűs 2 László grafikai múltjában nem csupán hazai elismerések szerepelnek. 1987-ben első díjjal és egyéni kiállítási lehetőséggel ismerték el munkáját Cadaqués-ben a miniprint biennálén (ez az a spanyolországi helység, ahol anno Salvador Dalí letelepedett.) Nemzetközi díjai közt szerepel még a Brnói Nemzetközi Biennálé ezüst medál díja, valamint a Kortárs Portré Triennálé, Radom, a Nemzetközi Grafikai kiállítás, Varsó, a Mini Print Slovenija, Maribor és a Nemzetközi Miniprint kiállításainak, Ourense, (Spanyolország), díjai.

A Munkácsy- és Balázs Béla-díjas alkotó, képzőművész grafikával foglalkozik, hanem tevékenysége átfogja a vizuális műfajokat. A fotó és a film területén is teljes intenzitással alkot, amit elismerései, díjai bizonyítanak.

hegedűs 2 lászló | grafika | hatvan | képzőművészet | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram