Close
Csak a legbátrabbaknak ajánlott Amerika egyetlen, hegytetőn lévő kalandparkja

Csak a legbátrabbaknak ajánlott Amerika egyetlen, hegytetőn lévő kalandparkja

Egy jó kalandhoz kell némi izgalom, ebben a coloradói parkban akad bőven.

A Glenwood Springsben működő Glenwood Caverns Adventure Park az Egyesült Államok egyetlen, hegytetőn található szórakoztató parkja.

A Sziklás-hegységben felhúzott komplexumban a megszokottnak mondható programok és attrakciók mellett az adrenalinnak is domináns szerep jut.

Az izgalmak közül a Giant Canyon Swing kívánkozik az élre, az óriási kanyonhinta egy hegy tetején lévő sziklán négy látogatót himbál előre-hátra – mindezt kb. négyszáz méter magasan, a Colorado-folyó fölött.

Nem afféle békésen andalgó hintázásról van szó, miközben a kétségkívül parádés panormámában gyönyörködünk, hanem az Államok egyik legextrémebb attrakciójáról, ami néhány ponton szinte vízszintesen halad és a csúcssebessége elérheti a 80 km/órát…

Talán mondani sem kell, hogy kizárólag a legbátrabbaknak ajánlják.

Az óriáshintán kívül számos érdekességet ki lehet még próbálni; ilyen az alpesi csúszda, a  drótkötélpálya, illetve a kísértetjárta bányában történő zuhanás. A nyugalmasabb kalandra vágyók kisvonaton zötyögve megnézhetik a Sziklás-hegységet szinte teljes pompájában, felülhetnek az óriáskerékre, vagy lemehetnek a föld alá barlangtúrázni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Glenwoodcaverns,com, Jack Affleck, Todd Patrick, Kelley Cox)

kalandpark | izgalom | usa | kanyaonhinta | adrenalin

FOLYTASD EZZEL

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram