Close
Szemrevaló munkastúdiót tervezett egy magyar iroda

Szemrevaló munkastúdiót tervezett egy magyar iroda

A Hello Wood Workstation kabinja tökéletes helyszín privát munkához, tárgyalásokhoz, és tökéletes búvóhely, ha egy nyugodt helyet keresünk pihenéshez.

Bár a járványhelyzethez kapcsolódó intézkedések enyhültek, még mindig több tízezren dolgoznak home office-ban, egy plusz dolgozószobáról álmodozva. A Hello Wood stúdió legújabb munkaállomása házbővítés nélkül valósítja meg ezt az álmot: a játékos formájú Workstation kabin tökéletes helyszín privát munkához, tárgyalásokhoz, de funkcionálhat vendégszobaként, gyerekeknek játszósarokként, és tökéletes búvóhely, ha egy nyugodt helyet keresünk pihenéshez, elmélyült alkotáshoz.

Egy kisház megtervezésekor mindig a komplex, jól kihasználható tér megalkotása a kiindulópont, hiszen a kis méretből adódóan a belső térben minden milliméter számít. A Workstation a formatervezés és az építészet szerelemgyereke, a megszokott kockaház formán túllépve, inkább egy kertbe simuló művészeti alkotásra emlékeztet. A gyermekkorunk kedvenc mesekönyv illusztrációit megelevenítő, kavics formájú kabinban ülve közel érezhetjük magukhoz a természetet: a natúr borovi fenyőborítás határozza meg a belső tér karakterét, és hatalmas ablakok engedik be a kert világát.

A Workstation alkalmazkodik az évszakok változásához, belső tere hőszigetelt, télen sem kell nélkülözni a privát szoba kényelmét, nyáron pedig a hőségtől véd a beépített klíma. Az irodai munka zökkenőmentességét elektromos kiállás biztosítja, nemcsak tölteni tudjuk az összes kütyünket, az interneteléréssel sem lesz gondunk. Az irodakabin a legmodernebb technológiát felhasználva készül, a számítógépes szoftverekkel elkészített terv rögtön megy tovább a CNC szerszámgépre. A sorozatgyártás ellenére a kabin nem egysíkú (oldalból pontosan tizenöt van neki), minden szögből más arcát mutatja.

A telepítése mindössze pár napot vesz igénybe, a készház műfaj nagy előnye, hogy a vásárlónak nem kell hónapokig egy építkezésben élni, egyben kerül a helyszínre a kisház. Ennek folyománya, hogy ha cserélni kellene bármelyik elemet, az könnyedén legyártható – ellentétben egy téglaházzal, ahol bontani kell változtatás esetén. Az alacsony energiafelhasználásnak és a környezetközpontúságnak köszönhetően a kabin környezetbarátabb is, mint egy hagyományos technológiákkal és nem megújuló anyagokból épülő ház.

A Hello Wood több kabinháza is jelenleg fejlesztés és építés alatt áll, az intimebb, pihenő- vagy meetingszobaként funkcionáló kabintól egészen a közösségi szálláshely léptékig. A típusokkal és rendeléssel kapcsolatos információkért látogass el a stúdió honlapjára!

(Fotó: Darab Zsuzsa)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom