Close
Szemrevaló munkastúdiót tervezett egy magyar iroda

Szemrevaló munkastúdiót tervezett egy magyar iroda

A Hello Wood Workstation kabinja tökéletes helyszín privát munkához, tárgyalásokhoz, és tökéletes búvóhely, ha egy nyugodt helyet keresünk pihenéshez.

Bár a járványhelyzethez kapcsolódó intézkedések enyhültek, még mindig több tízezren dolgoznak home office-ban, egy plusz dolgozószobáról álmodozva. A Hello Wood stúdió legújabb munkaállomása házbővítés nélkül valósítja meg ezt az álmot: a játékos formájú Workstation kabin tökéletes helyszín privát munkához, tárgyalásokhoz, de funkcionálhat vendégszobaként, gyerekeknek játszósarokként, és tökéletes búvóhely, ha egy nyugodt helyet keresünk pihenéshez, elmélyült alkotáshoz.

Egy kisház megtervezésekor mindig a komplex, jól kihasználható tér megalkotása a kiindulópont, hiszen a kis méretből adódóan a belső térben minden milliméter számít. A Workstation a formatervezés és az építészet szerelemgyereke, a megszokott kockaház formán túllépve, inkább egy kertbe simuló művészeti alkotásra emlékeztet. A gyermekkorunk kedvenc mesekönyv illusztrációit megelevenítő, kavics formájú kabinban ülve közel érezhetjük magukhoz a természetet: a natúr borovi fenyőborítás határozza meg a belső tér karakterét, és hatalmas ablakok engedik be a kert világát.

A Workstation alkalmazkodik az évszakok változásához, belső tere hőszigetelt, télen sem kell nélkülözni a privát szoba kényelmét, nyáron pedig a hőségtől véd a beépített klíma. Az irodai munka zökkenőmentességét elektromos kiállás biztosítja, nemcsak tölteni tudjuk az összes kütyünket, az interneteléréssel sem lesz gondunk. Az irodakabin a legmodernebb technológiát felhasználva készül, a számítógépes szoftverekkel elkészített terv rögtön megy tovább a CNC szerszámgépre. A sorozatgyártás ellenére a kabin nem egysíkú (oldalból pontosan tizenöt van neki), minden szögből más arcát mutatja.

A telepítése mindössze pár napot vesz igénybe, a készház műfaj nagy előnye, hogy a vásárlónak nem kell hónapokig egy építkezésben élni, egyben kerül a helyszínre a kisház. Ennek folyománya, hogy ha cserélni kellene bármelyik elemet, az könnyedén legyártható – ellentétben egy téglaházzal, ahol bontani kell változtatás esetén. Az alacsony energiafelhasználásnak és a környezetközpontúságnak köszönhetően a kabin környezetbarátabb is, mint egy hagyományos technológiákkal és nem megújuló anyagokból épülő ház.

A Hello Wood több kabinháza is jelenleg fejlesztés és építés alatt áll, az intimebb, pihenő- vagy meetingszobaként funkcionáló kabintól egészen a közösségi szálláshely léptékig. A típusokkal és rendeléssel kapcsolatos információkért látogass el a stúdió honlapjára!

(Fotó: Darab Zsuzsa)

workstation | kabin | hello wood

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram