Close
A Pokol Torkát egy varázslatos nemzeti parkban keresd

A Pokol Torkát egy varázslatos nemzeti parkban keresd

Spanyolországban nemcsak a nagyvárosok, a tengerpart és a szigetek miatt érdemes kalandozni, hanem változatos természeti adottságai miatt is. Nyugaton, Cáceres tartományban járunk, azonbelül is az Exremadurához tartozó több mint hétezer hektáros nemzeti parkban, ahol a gránit- és gneiszsziklák közt átfolyó olvadt jég alakítja a fantasztikus Pokol Torka névre keresztelt gleccservölgyet.

Nem kisebb csúcsok tartoznak a parkhoz, mint a Cuerda de los Infiernillos (2281 m) és a Cerro del Estecillo (2290 m), és akkor még nem is említettük a különféle változatos vízeséseket. Az időjárás sosem szélsőséges, a gleccservölgyben enyhe telekre és hűvösebb nyarakra kell számítani, így gyakorlatilag egész évben nagy élmény a Hell’s Gorge Nature Reserve látogatása.

A legkülönlegesebb hely, ahová kirándulhatunk, nem más, mint a Los Pilones névre keresztelt passzus, ahol az olvadt jég által kivájt természetes teknőket, medencéket találunk, szám szerint tizenhárom darabot. Bár edzettség, vakmerőség jócskán kell hozzá, ezekben a teknőkben akár meg is mártózhatunk, hiszen van közöttük csendesebb, amolyan vadonbéli jacuzzi is, ahol a túra után fürdőzhetünk.

A jó helyismerettel rendelkező közelben élők mintegy csúszdaként használják az erózió által koptatott lekerekített sziklákat, de persze okosabb, ha ezt nem próbáljuk ki, és ráhagyjuk a profikra.

A nemzeti park florája és faunája is változatos, a vadvízi hűsölést követően érdemes kicsit elmélyülni a növényvilágban: számos orchideafélét felfedezhetünk a buja növényzetben. Húsos leveleken pihenő szarvasbogarak, színes pillangók, megbúvó szalamandrák élőhelye, de azért kígyók is bőven akadnak, ahogy a vizekben pisztrángok. A cibetmacska sem ritka vendég, de ne a luxuskávét termelő fajtára gondoljunk, hanem egy rokonára.

A túraútvonalakról bővebb információt és térképeket itt találunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom