Close
Helyszíni autó állapotfelmérés a jó döntésért

Helyszíni autó állapotfelmérés a jó döntésért

Az autóvásárlás alapvetően egy örömteli esemény, ugyanakkor megvannak a maga nehézségei. Sosem tudhatjuk, hogy tisztességes eladóval van-e dolgunk, aki minden hibáról, sérülésről tájékoztat minket. Ha aláírjuk az adásvételi szerződést, és csak utólag jövünk rá, hogy bizony rossz üzletet kötöttünk, utólag nincs lehetőségünk a reklamációra. Jobb inkább biztosra menni és szakértői segítséget kérni az autó állapotfelmérés keretében.

Helyszíni autó állapotfelmérés szakszerűen

 

Sok autóvásárló nem akar időt tölteni azzal, hogy az adásvétel helyszínéről elvigye a megvásárolni kívánt gépjárművet egy szerelőműhelybe. Azonban erre nem is feltétlenül van szükség, ugyanis az autó átvizsgálása, az esetleges hibák, sérülések feltárása a helyszínen is megtörténhet. Bár ott nincs autóemelő, ennek ellenére nincs akadálya annak, hogy a szakemberek tüzetesen átnézzék a legfontosabb alkatrészeket, berendezéseket.

 

Az autó állapotfelmérés lépései

 

Akárcsak egy szerelőműhelyben, a helyszínen is ugyanazon feladatok mentén zajlik az átvizsgálás. A szakemberek lemérik a rétegvastagságot, megnézik az alvázat és a karosszériát. Átvizsgálják a fékrendszert, a futóművet, ugyanúgy, ahogy a kerekek és a gumik állapotát is. Természetesen az utastér és a motortér átnézése sem maradhat ki. Mindezek után pedig, a műszeres diagnosztikára is sort kerítenek, hogy az esetleges rejtett hibákra is fény derüljön.

 

Az autó átvizsgálás jelentősége

 

Az autóvásárlás minden esetben határozott döntést igényel. Az autó állapotfelmérés szolgáltatás leveszi a döntés terhét a vevő válláról. A szakemberek konkrét véleményt mondanak arról, hogy érdemes-e megvásárolni a gépjárművet vagy nem ér annyit, amennyit az eladó kér érte. Az álláspontjukat írásos szakvéleménnyel is alátámasztják. Laikusként semmiképpen sem szabad egyedül dönteni, de a tapasztaltabb autóvásárlók is könnyen belefuthatnak számukra kedvezőtlen üzletekbe. A jármű állapotának precíz, szakszerű felmérése mindenkinek javasolt, aki nem akarja megkockáztatni azt, hogy egy nem megfelelő autót vásárol.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram