Close
Hétfőtől újranyithatnak Olaszország legszebb régiói

Hétfőtől újranyithatnak Olaszország legszebb régiói

Zöldlámpát kap Emilia-Romagna, Lombardia, Piemont és még sokan mások.

Április 26-án biztosan újranyit Emilia-Romagna, innentől pirosból sárga zónává nyilvánítják. A hírt a régió vezetője, Stefano Bonaccini is megerősítette:

a régióban hétfőtől kinyitnak a bárok, éttermek és múzeumok, valamint újra lesznek szabadtéri sportmérkőzések is.

A régióban este tíz óra lesz a kijárási korlátozás kezdete, a beltéri egységeket egyelőre nem nyitják ki. Emilia-Romagna biztosan kinyit április huszonhatodikán, de még több régió is megkaphatja a sárga zónás besorolást: Veneto is szinte biztosan, Lombardia szintén nem hivatalosan, de megerősítette, hogy a számaik alapján nyithatnak hétfőn, Lazio biztosan nyit 26-án, Abruzzo és Friuli Venezia Giulia szintén erőteljesen a sárga zóna felé halad, Piemont biztosan kinyit hétfőn,

Toszkána pedig szintén nagyon bizakodó a hétfői nyitást illetően, de hivatalosan csak hétfőn derül ki a nyitás.

Magyarországon négymillió beoltott után nyithat meg nagyon sok szolgáltatás az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek, Ausztriában szintén “zöld útlevéllel” nyílnak meg szektorok május közepétől.

(Forrás: Italy24news)

toszkána | veneto | emilia romagna | abruzzo | régiók

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Sosem láthattuk még ebből a szögből a Colosseumot: nem akárhogy juthatunk fel a tetejére

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram