Close
Mennék, nagyon mennék, mert hiányzik minden, amit most nem láthatok és nem érezhetek

Mennék, nagyon mennék, mert hiányzik minden, amit most nem láthatok és nem érezhetek

Úgy döntöttem, maradok. Pedig már mindenről az utazás, a felfedezés, az ismerős vagy ismeretlen messzi tájak jutnak eszembe. Ez az ami bíztat, többek közt ezért van értelme egész évben hajtani. Hiányzik. 

Hiányzik az érzés, hogy remegő gyomorral leütök két random repülőjegyet, mert most kedvezményesebb az oda-vissza, mint egy belföldi vonatjegy. Hiányzik a külföldön élő barát meglátogatása. Hiányzik a stressz, amit már elengedtem, hogy valamit otthon felejtettem. Hiányzik az útlevél keresgélése. Hiányzik az utazás előtti lázas olvasás, informálódás. Hiányzik a reptér zaja. Hiányzik a szabadság érzése, amikor már túl vagyok a biztonsági ellenőrzésen. Hiányzik, hogy a kapunyitásra várjak és magam mögött hagyjak mindent, amit nem szeretném, hogy velem jöjjön. Hiányzik a mogorva földiutas-kísérő, aki két pillanat beszélgetés után mosolyra lehet bírni. Hiányzik az utazás első húsz percének émelyítő illata, amiért mohón bepomádéztam magam a parfümök között. Hiányzik az indokolatlan és év közben sosem vásárolt pletykalapok beszerzése. Hiányzik az érzés, hogy el kell érni a gépet.

Hiányzik a hétfőn kitervelt, pénteken abszolvált autós/vonatos utazás. Hiányzik a már sosem használt, de a biztonság kedvéért megtartott papírtérképek ropogása. Hiányzik a GPS-ben “ülő” navigátor rezignált hangja, hogy már kétszáz kilométerre eltévedtünk az eredeti célponttól. Hiányzik a “nyugati” benzinkutak édességválasztéka. Hiányzik, hogy nem is tudom merre járunk, de hirtelen a vállamra telepszik a tenger párája és tudom, már közel.

Hiányzik a mindig megnyugtató, végtelen morajlás. Hiányzik a lehetetlenül pici és kénylemetlen, de megfizethető apartman, ahol mégis a legédesebbek az éjszakák. Hiányzik az első olyan délelőtt, amikor fejbevág a napsugár és tudom, este fájni fog. Hiányzik, hogy szitkozódjak, mert 30-as faktor helyett csak 8-ast sikerült venni. Hiányzik a készülő grill ételek faszenes illata. Hiányzik a hangos holland nyaralók érthetetlen halandzsája. Hiányzik a vízparton elfogyasztott gyümölcs zamata. Hiányzik az este nyolcas kába napsugarak kényeztető simogatása. Hiányzik a hajókürt. Hiányzik a strandolás utáni zuhanyzás hűs feloldozása. Hiányzik a vacsora, ami után már csak haza kell menni és eldőlni. Hiányzik a lepedőre hullott homok éjjeli idegesítő szúrása. Hiányzik a reggelre megvaduló kabócák koncertje.

Hiányzik a fájdalom, amiért mindig belerúgok a földön heverő bőrönd szélébe. Hiányzik a felismerés, hogy a gyatra csapvízbe mégis beleittam és nő majd egy harmadik fülem. Hiányzik az ismeretlen hegyek-völgyek körbeautózása. Hiányzik a nyaralás slágerének kitalálása és folyamatos éneklése. Hiányzik a tajtékos esték utáni enyhet adó úszás. Hiányzik a környék legkedvesebb éttermének felfedezése.

Hiányzik az utolsó naplemente alatti szomorúság, hogy ez is véget ért. Hiányzik az érzés, hogy mindezt átélhettem. És nagyon várom, hogy újra érezhessem.

Ez is érdekelhet:

(Illusztrációk: Getty Images)

nyaralás | slow life | covid-19 | koronavírus | utazás

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom