Close
Hihetetlenül szépek ezek a drótoszlopok az olasz tengerparton

Hihetetlenül szépek ezek a drótoszlopok az olasz tengerparton

Az Opera nevű installációtól teljesen elállt a szavunk. És nem, ezek nem ügyes renderek, hanem a valóság.

Az olaszországi Reggio Calabria nevű városban helyezett el negyvenhat drótoszlopot Edoardo Tresoldi. A művész a Giunchi parkban tette le az oszlopokat, a tengerpart mellett; az állandó installáció célja pedig Tresoldi szavaival élve az, hogy nyugalmat árasszon, és el tudjunk merengeni. Ezek mellett pedig még egy cél teljesült; jelesül az, hogy ámulatba ejtően gyönyörű és párját ritkítóan különleges szoborpark lett az eredmény.

A tengerpartról át lehet látni Szicília felé: az építésznek nagyon megtetszett ez az egyszerre intim és eldugott helyszín, ahonnan a túlpartra lehet bámészkodni és elmerengeni, ezért helyezte el itt az Opera nevű oszlopinstallációt. Az oszlopok a művész szerint az élet egyszerű pillanatait ünneplik.

A negyvenhat oszlop legmagasabbika nyolc méter magas, mindegyik dróthálóból készült, alulról pedig kivilágítják éjszaka.

A klasszikus oszlopformát félig áttetszően, fémmel megkavarva a művész azt reméli, hogy az arra látogatók elgondolkoznak a helyről, ahol épp vannak, valamint az emberi létezés és a minket körülvevő világ kapcsolatát is másképp értékelik majd.

Szerintünk egészen mágikus lett, ha Reggio Calabriában laknánk, valószínűleg minden este kisétálnánk oda.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Roberto Conte)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom