Close
Hihetetlenül szépek ezek a drótoszlopok az olasz tengerparton

Hihetetlenül szépek ezek a drótoszlopok az olasz tengerparton

Az Opera nevű installációtól teljesen elállt a szavunk. És nem, ezek nem ügyes renderek, hanem a valóság.

Az olaszországi Reggio Calabria nevű városban helyezett el negyvenhat drótoszlopot Edoardo Tresoldi. A művész a Giunchi parkban tette le az oszlopokat, a tengerpart mellett; az állandó installáció célja pedig Tresoldi szavaival élve az, hogy nyugalmat árasszon, és el tudjunk merengeni. Ezek mellett pedig még egy cél teljesült; jelesül az, hogy ámulatba ejtően gyönyörű és párját ritkítóan különleges szoborpark lett az eredmény.

A tengerpartról át lehet látni Szicília felé: az építésznek nagyon megtetszett ez az egyszerre intim és eldugott helyszín, ahonnan a túlpartra lehet bámészkodni és elmerengeni, ezért helyezte el itt az Opera nevű oszlopinstallációt. Az oszlopok a művész szerint az élet egyszerű pillanatait ünneplik.

A negyvenhat oszlop legmagasabbika nyolc méter magas, mindegyik dróthálóból készült, alulról pedig kivilágítják éjszaka.

A klasszikus oszlopformát félig áttetszően, fémmel megkavarva a művész azt reméli, hogy az arra látogatók elgondolkoznak a helyről, ahol épp vannak, valamint az emberi létezés és a minket körülvevő világ kapcsolatát is másképp értékelik majd.

Szerintünk egészen mágikus lett, ha Reggio Calabriában laknánk, valószínűleg minden este kisétálnánk oda.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Roberto Conte)

szicília | drótoszlop | dizájn | tengerpart | reggio calabria

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram