Close
Megkövült lávafolyóra tekint ez az elegánsan szép faház

Megkövült lávafolyóra tekint ez az elegánsan szép faház

Emellett egy fa nő ki a terasza közepéből és minden évszak gyönyörűen áll neki.

Smiljan Radić építész tervezte ezt az üveg, fém és fa egyesüléséből összeálló, stílusos fekete faházat. A Prism House + Terrace Room névre keresztelt rezidencia Chilében épült és a Llaima vulkán egyik kitörése utáni, megkövült lávafolyóra lehet rálátni a teraszáról – ahonnan egy fa nő ki.

Az otthon száznyolcvannégy négyzetméteres és két részre osztja a terasza. Az építész egy korábbi munkának alapelveit ismétli ebben a házban, valamint a japán építész, Kazuo Shinohara 1974-es Prism House nevű munkáját is alapul veszi.

A végeredmény pedig egy „kényelmetlenül” geometrikus (nem mi mondtuk, hanem az építész), a hagyományosat a modernnel remekül keverő otthon, amelynek a téli hó, az őszi levelek és a tavaszi eső is ugyanolyan jól áll.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom