Close
Megkövült lávafolyóra tekint ez az elegánsan szép faház

Megkövült lávafolyóra tekint ez az elegánsan szép faház

Emellett egy fa nő ki a terasza közepéből, és minden évszak gyönyörűen áll neki.

Smiljan Radić építész tervezte ezt az üveg, fém és fa egyesüléséből összeálló, stílusos fekete faházat. A Prism House + Terrace Room névre keresztelt rezidencia Chilében épült, és a Llaima vulkán egyik kitörése utáni, megkövült lávafolyóra lehet rálátni a teraszáról – ahonnan egy fa nő ki.

Az otthon száznyolcvannégy négyzetméteres, és két részre osztja a terasza. Az építész egy korábbi munkának alapelveit ismétli ebben a házban, valamint a japán építész, Kazuo Shinohara 1974-es Prism House nevű munkáját is alapul veszi.

A végeredmény pedig egy „kényelmetlenül” geometrikus (nem mi mondtuk, hanem az építész), a hagyományosat a modernnel remekül keverő otthon, amelynek a téli hó, az őszi levelek és a tavaszi eső is ugyanolyan jól áll.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma)

építészet | nyeregtető | japán | chile | dél-amerika

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom