Close
Sehol a világon nem állhat ez a különös ház, csakis ebben az erdőben

Sehol a világon nem állhat ez a különös ház, csakis ebben az erdőben

Nincs négy méter széles, cserébe elképesztően hosszú, egy afrikai erdő szívébe ékelték és olyan egyedi, hogy még hasonlót sem láttunk.

A Frankie Pappas építészstúdió tervezte ezt az egészen hihetetlen házat a dél-afrikai Bushveld Nemzeti Parkba. A fák között rejtőzködő ház mindösszesen 3,3 méter széles és nagyon szokaltanul szerteágazó, vékony és hosszú alakjával kicsit olyan, mint egy téglából épített földönkívüli rovar.

A házat egy nagyon speciális völgy nagyon speciális részére terveztük egy nagyon speciális nemzeti parkba Afrika nagyon speciális részén

– beszélnek az egyszerű feladatról az építészek, akik hozzáteszik, hogy az épület formáját teljesen a környezet alakította, a táj direkt leképezése,

így sehol máshol a világon nem állhatna ez a ház.

Az otthon megépítése során egyetlen fát sem vágtak ki a telekről, így a természet formálta teljesen a ház alakját. Mindegyik belső tér ebben a 3,3 méter szélességben mozog, valamint két összekötő híd is tartozik a házhoz, melyeket idővel, úgy remélik, szintén teljesen benő a természet.

A ház másfél órányira fekszik a legközelebbi várostól, így sem vizet, sem pedig áramot nem tudtak bevezetni: ezeket gyűjtőkkel, valamint napelemekkel oldották meg. Hihetetlenül furcsa ház, el tudjuk képzelni, milyen bonyolult lehetett felépíteni. De az biztos, hogy rém eredeti.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Frankie Pappas)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom