Close
Sehol a világon nem állhat ez a különös ház, csakis ebben az erdőben

Sehol a világon nem állhat ez a különös ház, csakis ebben az erdőben

Nincs négy méter széles, cserébe elképesztően hosszú, egy afrikai erdő szívébe ékelték, és olyan egyedi, hogy még hasonlót sem láttunk.

A Frankie Pappas építészstúdió tervezte ezt az egészen hihetetlen házat a dél-afrikai Bushveld Nemzeti Parkba. A fák között rejtőzködő ház mindösszesen 3,3 méter széles, és nagyon szokaltanul szerteágazó, vékony és hosszú alakjával kicsit olyan, mint egy téglából épített földönkívüli rovar.

“A házat egy nagyon speciális völgy nagyon speciális részére terveztük egy nagyon speciális nemzeti parkba Afrika nagyon speciális részén”

– beszélnek az egyszerű feladatról az építészek, akik hozzáteszik, hogy az épület formáját teljesen a környezet alakította, a táj direkt leképezése,

így sehol máshol a világon nem állhatna ez a ház.

Az otthon megépítése során egyetlen fát sem vágtak ki a telekről, így a természet formálta teljesen a ház alakját. Mindegyik belső tér ebben a 3,3 méter szélességben mozog, valamint két összekötő híd is tartozik a házhoz, melyeket idővel, úgy remélik, szintén teljesen benő a természet.

A ház másfél órányira fekszik a legközelebbi várostól, így sem vizet, sem pedig áramot nem tudtak bevezetni: ezeket gyűjtőkkel, valamint napelemekkel oldották meg. Hihetetlenül furcsa ház, el tudjuk képzelni, milyen bonyolult lehetett felépíteni. De az biztos, hogy rém eredeti.

(Fotók: Frankie Pappas)

3 méter | fák | keskeny | erdő | hosszú

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram