Sehol a világon nem állhat ez a különös ház, csakis ebben az erdőben

Nincs négy méter széles, cserébe elképesztően hosszú, egy afrikai erdő szívébe ékelték, és olyan egyedi, hogy még hasonlót sem láttunk.

A Frankie Pappas építészstúdió tervezte ezt az egészen hihetetlen házat a dél-afrikai Bushveld Nemzeti Parkba. A fák között rejtőzködő ház mindösszesen 3,3 méter széles, és nagyon szokaltanul szerteágazó, vékony és hosszú alakjával kicsit olyan, mint egy téglából épített földönkívüli rovar.

"A házat egy nagyon speciális völgy nagyon speciális részére terveztük egy nagyon speciális nemzeti parkba Afrika nagyon speciális részén"

– beszélnek az egyszerű feladatról az építészek, akik hozzáteszik, hogy az épület formáját teljesen a környezet alakította, a táj direkt leképezése,

így sehol máshol a világon nem állhatna ez a ház.

Az otthon megépítése során egyetlen fát sem vágtak ki a telekről, így a természet formálta teljesen a ház alakját. Mindegyik belső tér ebben a 3,3 méter szélességben mozog, valamint két összekötő híd is tartozik a házhoz, melyeket idővel, úgy remélik, szintén teljesen benő a természet.

A ház másfél órányira fekszik a legközelebbi várostól, így sem vizet, sem pedig áramot nem tudtak bevezetni: ezeket gyűjtőkkel, valamint napelemekkel oldották meg. Hihetetlenül furcsa ház, el tudjuk képzelni, milyen bonyolult lehetett felépíteni. De az biztos, hogy rém eredeti.

(Fotók: Frankie Pappas)

építészet | dizájn | erdő | otthon | ház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom