Egészen ijesztő dolog történt egy Intercityn Ausztriában

Alaposan megdöbbentek a vasárnap Bregenzből Bécsbe tartó Intercity utasai, amikor egy Hitler-beszéd felvétele szólalt meg a hangosbemondón.

Az incidens St. Pöltennél történt, mintegy 25 perccel azelőtt, hogy a Railjet Bécsbe érkezett volna.

Az egyik utas szerint a felvétel furcsa zenével, beszélgetésfoszlányokkal és nevetéssel kezdődött, majd hirtelen Hitler-beszédbe váltott és egyre hangosabbá vált.

Először azt hitte, hogy tévedésről van szó, aztán azt, hogy ez valami rossz vicc, majd egyre rosszabbul érezte magát, mert nem tudta, hogy vajon csak a hangosbeszélő felett vették át az uralmat vagy az egész vonatot eltérítették.

A vonat személyzete nem tudta leállítani a felvételt, amit két gyanúsított mobilon játszott le, miután egy kulccsal hozzáfért a hangszóróhoz.

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) közleményben határolódott el az elhangzottak tartalmától, és két ember ellen feljelentést tett.

A férfiakat, akik utasok voltak, és nem a társaság alkalmazottai, a térfigyelő kamerák segítségével azonosították és jelenleg keresik.  A napokban állítólag több ehhez hasonló eset is lejátszódott.

(Forrás: CNN, Euronews, képek: Getty Images) 

ausztria | hangosbemondó | Hitler | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom