Close
Egészen ijesztő dolog történt egy Intercityn Ausztriában

Egészen ijesztő dolog történt egy Intercityn Ausztriában

Alaposan megdöbbentek a vasárnap Bregenzből Bécsbe tartó Intercity utasai, amikor egy Hitler-beszéd felvétele szólalt meg a hangosbemondón.

Az incidens St. Pöltennél történt, mintegy 25 perccel azelőtt, hogy a Railjet Bécsbe érkezett volna.

Az egyik utas szerint a felvétel furcsa zenével, beszélgetésfoszlányokkal és nevetéssel kezdődött, majd hirtelen Hitler-beszédbe váltott és egyre hangosabbá vált.

Először azt hitte, hogy tévedésről van szó, aztán azt, hogy ez valami rossz vicc, majd egyre rosszabbul érezte magát, mert nem tudta, hogy vajon csak a hangosbeszélő felett vették át az uralmat vagy az egész vonatot eltérítették.

A vonat személyzete nem tudta leállítani a felvételt, amit két gyanúsított mobilon játszott le, miután egy kulccsal hozzáfért a hangszóróhoz.

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) közleményben határolódott el az elhangzottak tartalmától, és két ember ellen feljelentést tett.

A férfiakat, akik utasok voltak, és nem a társaság alkalmazottai, a térfigyelő kamerák segítségével azonosították és jelenleg keresik.  A napokban állítólag több ehhez hasonló eset is lejátszódott.

(Forrás: CNN, Euronews, képek: Getty Images) 

ausztria | vonat | Hitler | hangosbemondó

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram