Close
Hivatalosan is megölte a hazai Airbnb-t a járványhelyzet

Hivatalosan is megölte a hazai Airbnb-t a járványhelyzet

Totális lakáskiadási mélypont Magyarországon.

Bezuhantak a budapesti albérletárak a koronavírus-járvány második hullámának hatására, november elejétől, a vészhelyzet kihirdetését követően tömegesen jelentek meg a havi százezer forint körüli összegtől bérelhető lakások – írja a Rentingo.com közleményére hivatkozva az MTI.

A közlemény szerint a budapesti albérletpiaci árak a koronavírus-járvány első, tavaszi hullámát követően nagyjából nyárra közelítették meg az év elején mért szintet.

Az elemzés alapján a kínálati oldalon ugyan már májusban százhatvanezer forint fölé emelkedett az átlagár, de a keresleti oldalon csak júliusban közelítette meg a százötvenezer forintot. Ezt követően a szeptemberi tanévkezdésre sem állt vissza a piac, folyamatos volt a visszaesés,

a járvány második hulláma miatt pedig a fővárosban jelenleg is százötvenezer forint alatt van egy átlagos albérlet havi díja.

A portál január és november közötti adataiból az is kiderül, hogy a piac változásaira reagálva a bérbeadók közül sokan első lépésként kedvezőbbé tették a kauciós feltételeket, majd az árat is csökkentették.

A beszámoló alapján két meghatározó piaci tendencia érvényesült idén: az airbnb-s lakások mind albérletté váltak, valamint a járvány hatására csökkenő kereslet miatt a bérbeadók egyre inkább szolgáltatásként tekintenek a lakáskiadásra, ezért több időt, energiát fordítanak a megfelelő bérlő megtalálására.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI) 

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom