Close
Hivatalosan is megölte a hazai Airbnb-t a járványhelyzet

Hivatalosan is megölte a hazai Airbnb-t a járványhelyzet

Totális lakáskiadási mélypont Magyarországon.

Bezuhantak a budapesti albérletárak a koronavírus-járvány második hullámának hatására, november elejétől, a vészhelyzet kihirdetését követően tömegesen jelentek meg a havi százezer forint körüli összegtől bérelhető lakások – írja a Rentingo.com közleményére hivatkozva az MTI.

A közlemény szerint a budapesti albérletpiaci árak a koronavírus-járvány első, tavaszi hullámát követően nagyjából nyárra közelítették meg az év elején mért szintet.

Az elemzés alapján a kínálati oldalon ugyan már májusban százhatvanezer forint fölé emelkedett az átlagár, de a keresleti oldalon csak júliusban közelítette meg a százötvenezer forintot. Ezt követően a szeptemberi tanévkezdésre sem állt vissza a piac, folyamatos volt a visszaesés,

a járvány második hulláma miatt pedig a fővárosban jelenleg is százötvenezer forint alatt van egy átlagos albérlet havi díja.

A portál január és november közötti adataiból az is kiderül, hogy a piac változásaira reagálva a bérbeadók közül sokan első lépésként kedvezőbbé tették a kauciós feltételeket, majd az árat is csökkentették.

A beszámoló alapján két meghatározó piaci tendencia érvényesült idén: az airbnb-s lakások mind albérletté váltak, valamint a járvány hatására csökkenő kereslet miatt a bérbeadók egyre inkább szolgáltatásként tekintenek a lakáskiadásra, ezért több időt, energiát fordítanak a megfelelő bérlő megtalálására.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI) 

lakás | ingatlankiadás | ingatlan | lakáskiadás | helyzet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram