Close
Akár 12 milliárd forintért is elvihetik David Hockney ikonikus csobbanós festményét

Akár 12 milliárd forintért is elvihetik David Hockney ikonikus csobbanós festményét

Napjaink legkelendőbb művésze bankot robbanthat a Sotheby’s februári aukcióján – írja a Highsnobiety

A The Splash, vagyis A Csobbanás 2006-ban már Hockney addigi legdrágábban eladott képeként (közel hárommillió fontért) jutott új tulajdonosához egy árverésen. Érdekesség, hogy a művész apró eltérésekkel, három különböző méretben, háromszor is megfestette azt a pillanatot, amikor valaki egy villa úszómedencéjébe ugrik, majd felcsapnak a hullámok. Közülük a legnagyobb a londoni Tate Modern múzeumban pihen, a legkisebb egy magángyűjtemény része, a középső pedig február 11-én kerül kalapács alá a brit fővárosban.

A Sotheby’s szerint az 1966-ban készült alkotás húsz- és harmincmillió font (nagyjából nyolc-tizenkét milliárd forint) közötti összegért kelhet el.

A medencés motívumokat előszeretettel megfestő David Hockney a kortárs művészvilág talán legnagyobb sztárja, a közelmúltban az Egy művész portréja – Medence két figurával című képéért több mint kilencvenmillió dollárt fizettek egy New York-i árverésen.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom