Close
Akár 12 milliárd forintért is elvihetik David Hockney ikonikus csobbanós festményét

Akár 12 milliárd forintért is elvihetik David Hockney ikonikus csobbanós festményét

Napjaink legkelendőbb művésze bankot robbanthat a Sotheby’s februári aukcióján – írja a Highsnobiety

A The Splash, vagyis A Csobbanás 2006-ban már Hockney addigi legdrágábban eladott képeként (közel hárommillió fontért) jutott új tulajdonosához egy árverésen. Érdekesség, hogy a művész apró eltérésekkel, három különböző méretben, háromszor is megfestette azt a pillanatot, amikor valaki egy villa úszómedencéjébe ugrik, majd felcsapnak a hullámok. Közülük a legnagyobb a londoni Tate Modern múzeumban pihen, a legkisebb egy magángyűjtemény része, a középső pedig február 11-én kerül kalapács alá a brit fővárosban.

A Sotheby’s szerint az 1966-ban készült alkotás húsz- és harmincmillió font (nagyjából nyolc-tizenkét milliárd forint) közötti összegért kelhet el.

A medencés motívumokat előszeretettel megfestő David Hockney a kortárs művészvilág talán legnagyobb sztárja, a közelmúltban az Egy művész portréja – Medence két figurával című képéért több mint kilencvenmillió dollárt fizettek egy New York-i árverésen.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom