Close
Akár 12 milliárd forintért is elvihetik David Hockney ikonikus csobbanós festményét

Akár 12 milliárd forintért is elvihetik David Hockney ikonikus csobbanós festményét

Napjaink legkelendőbb művésze bankot robbanthat a Sotheby’s februári aukcióján – írja a Highsnobiety

A The Splash, vagyis A Csobbanás 2006-ban már Hockney addigi legdrágábban eladott képeként (közel hárommillió fontért) jutott új tulajdonosához egy árverésen. Érdekesség, hogy a művész apró eltérésekkel, három különböző méretben, háromszor is megfestette azt a pillanatot, amikor valaki egy villa úszómedencéjébe ugrik, majd felcsapnak a hullámok. Közülük a legnagyobb a londoni Tate Modern múzeumban pihen, a legkisebb egy magángyűjtemény része, a középső pedig február 11-én kerül kalapács alá a brit fővárosban.

A Sotheby’s szerint az 1966-ban készült alkotás húsz- és harmincmillió font (nagyjából nyolc-tizenkét milliárd forint) közötti összegért kelhet el.

A medencés motívumokat előszeretettel megfestő David Hockney a kortárs művészvilág talán legnagyobb sztárja, a közelmúltban az Egy művész portréja – Medence két figurával című képéért több mint kilencvenmillió dollárt fizettek egy New York-i árverésen.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom