Close
Márciusig még látható a közelben ez a gyűjtemény, utána New Yorkig kell menni érte

Márciusig még látható a közelben ez a gyűjtemény, utána New Yorkig kell menni érte

A Thannhauser-kollekciót nagyon ritkán lehet megnézni az Államokon kívül. 

Justin K. Thannhauser (1892–1976) 1963-ban adományozta művészeti gyűjteményét a New York-i Solomon R. Guggenheim Alapítványnak. A gyűjtemény a késő tizenkilencedik és a kora huszadik század avantgárd művészetébe nyújt betekintést többek között Paul Cézanne, Edgar Degas, Paul Gauguin, Édouard Manet, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh és Pablo Picasso munkáival, akik modern technikákkal új témákat örökítettek meg.

Ez az első alkalom, hogy a tekintélyes gyűjteményt Európán kívül kiállítják. Először a bilbaói Guggenheimben, aztán Aix-en-Provence-ban, a Hôtel de Caumont kiállítótermében volt megcsodálható, idén ősztől pedig a New Yorkba visszatérés előtt még a milánói Palazzo Realéban csíphetőek el egészen 2020. március 1-ig. Nem akármilyen lehetőség ez, hiszen ezeket az alkotásokat az 1960-as évek óta nem lehetett látni együtt az Egyesült Államokon kívül.

A gyűjtemény elsősorban absztrakt alkotásokra épül, ami azért is rendhagyó, mert a hatvanas évek elején csupán néhány példát lehetett találni rá impresszionista és poszt-impresszionista körökben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom