Close
Márciusig még látható a közelben ez a gyűjtemény, utána New Yorkig kell menni érte

Márciusig még látható a közelben ez a gyűjtemény, utána New Yorkig kell menni érte

A Thannhauser-kollekciót nagyon ritkán lehet megnézni az Államokon kívül. 

Justin K. Thannhauser (1892–1976) 1963-ban adományozta művészeti gyűjteményét a New York-i Solomon R. Guggenheim Alapítványnak. A gyűjtemény a késő tizenkilencedik és a kora huszadik század avantgárd művészetébe nyújt betekintést többek között Paul Cézanne, Edgar Degas, Paul Gauguin, Édouard Manet, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh és Pablo Picasso munkáival, akik modern technikákkal új témákat örökítettek meg.

Ez az első alkalom, hogy a tekintélyes gyűjteményt Európán kívül kiállítják. Először a bilbaói Guggenheimben, aztán Aix-en-Provence-ban, a Hôtel de Caumont kiállítótermében volt megcsodálható, idén ősztől pedig a New Yorkba visszatérés előtt még a milánói Palazzo Realéban csíphetőek el egészen 2020. március 1-ig. Nem akármilyen lehetőség ez, hiszen ezeket az alkotásokat az 1960-as évek óta nem lehetett látni együtt az Egyesült Államokon kívül.

A gyűjtemény elsősorban absztrakt alkotásokra épül, ami azért is rendhagyó, mert a hatvanas évek elején csupán néhány példát lehetett találni rá impresszionista és poszt-impresszionista körökben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Van Gogh | absztrakt | gauguin | kiállítás | Palazzo Reale

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram