Close
Hófehér olasz béke ez a pugliai villa

Hófehér olasz béke ez a pugliai villa

Avagy ilyen gyönyörű, amikor az építész magának tervez házat.

Ha neked is van a szívedben egy bérelt hely Olaszország számára, akkor te is fel fogsz sóhajtani párszor ettől a minimalizmusában felemelően szép háztól. A villa egy kis faluban található a csizma sarkában, Gagliano del Capóban, tervezője pedig Lorenzo Grifantini, a DOS építészstúdió egyik alapítója. A házat családjának tervezte mintegy második otthonként, hogy londoni nyüzsgő életükből az olasz falusi élet napsugaras csendességébe menekülhessenek.

A La Torre Bianca, azaz a Fehér torony névre keresztelt villa egy tizenkét méter magas fehér torony, amely egy impozáns, medencés belső udvarra néz. Az udvaron a medence mellett száraz kaktuszos kert és egy fa is van, meg kifinomult luxus is akad bőven, ahogy az ember a medence partján egy finom borral és egy könyvvel elücsöröghet a napozóágyakban. Maga az építész is azt mondja, hogy az udvar a ház szíve, a hely, ahol megpihenhetünk, játszhatunk, gyönyörködhetünk a természetben, élvezhetjük a napsütést és az élet egyszerű örömeit.

A ház belsejében amerikai konyha, étkező, vendégszobák és hálószobák találhatók, melyek tolóajtók segítségével közvetlenül megközelíthetőek az udvarról. A toronyház maga pedig a falu templomával, a közeli San Rocco harangtoronnyal egy vonalban van, fentről pedig remek kilátás nyílik a falura és a tengerpartra. Összesen háromemeletes a ház, ezeket apró lépcső köti össze, a tetején pedig panorámaterasz, kültéri kiskonyhával és egy csocsóasztallal.

A ház négyzetes ablakaira reflektálnak az udvar falára vágott kockanyílások, ahonnan a mögötte lévő vegetáció szinte olyan, mintha egy fotórealisztikus festmény lenne a fehér falon – és segítségükkel a fény is egész nap gyönyörűen játszik az udvaron. Mit tagadjuk, eléggé eltöntenénk itt egy hónapot. Vagy sokkal többet.

(Fotók: Carlo Carossio)

puglia | csizma | nagy sztori | fehér | ház

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram