Close
Hófehér olasz béke ez a pugliai villa

Hófehér olasz béke ez a pugliai villa

Avagy ilyen gyönyörű, amikor az építész magának tervez házat.

Ha neked is van a szívedben egy bérelt hely Olaszország számára, akkor te is fel fogsz sóhajtani párszor ettől a minimalizmusában felemelően szép háztól. A villa egy kis faluban található a csizma sarkában, Gagliano del Capóban, tervezője pedig Lorenzo Grifantini, a DOS építészstúdió egyik alapítója. A házat családjának tervezte mintegy második otthonként, hogy londoni nyüzsgő életükből az olasz falusi élet napsugaras csendességébe menekülhessenek.

A La Torre Bianca, azaz a Fehér torony névre keresztelt villa egy tizenkét méter magas fehér torony, amely egy impozáns, medencés belső udvarra néz. Az udvaron a medence mellett száraz kaktuszos kert és egy fa is van, meg kifinomult luxus is akad bőven, ahogy az ember a medence partján egy finom borral és egy könyvvel elücsöröghet a napozóágyakban. Maga az építész is azt mondja, hogy az udvar a ház szíve, a hely, ahol megpihenhetünk, játszhatunk, gyönyörködhetünk a természetben, élvezhetjük a napsütést és az élet egyszerű örömeit.

A ház belsejében amerikai konyha, étkező, vendégszobák és hálószobák találhatók, melyek tolóajtók segítségével közvetlenül megközelíthetőek az udvarról. A toronyház maga pedig a falu templomával, a közeli San Rocco harangtoronnyal egy vonalban van, fentről pedig remek kilátás nyílik a falura és a tengerpartra. Összesen háromemeletes a ház, ezeket apró lépcső köti össze, a tetején pedig panorámaterasz, kültéri kiskonyhával és egy csocsóasztallal.

A ház négyzetes ablakaira reflektálnak az udvar falára vágott kockanyílások, ahonnan a mögötte lévő vegetáció szinte olyan, mintha egy fotórealisztikus festmény lenne a fehér falon – és segítségükkel a fény is egész nap gyönyörűen játszik az udvaron. Mit tagadjuk, eléggé eltöntenénk itt egy hónapot. Vagy sokkal többet.

(Fotók: Carlo Carossio)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom