Close
Hófehér olasz béke ez a pugliai villa

Hófehér olasz béke ez a pugliai villa

Avagy ilyen gyönyörű, amikor az építész magának tervez házat.

Ha neked is van a szívedben egy bérelt hely Olaszország számára, akkor te is fel fogsz sóhajtani párszor ettől a minimalizmusában felemelően szép háztól. A villa egy kis faluban található a csizma sarkában, Gagliano del Capóban, tervezője pedig Lorenzo Grifantini, a DOS építészstúdió egyik alapítója. A házat családjának tervezte mintegy második otthonként, hogy londoni nyüzsgő életükből az olasz falusi élet napsugaras csendességébe menekülhessenek.

A La Torre Bianca, azaz a Fehér torony névre keresztelt villa egy tizenkét méter magas fehér torony, amely egy impozáns, medencés belső udvarra néz. Az udvaron a medence mellett száraz kaktuszos kert és egy fa is van, meg kifinomult luxus is akad bőven, ahogy az ember a medence partján egy finom borral és egy könyvvel elücsöröghet a napozóágyakban. Maga az építész is azt mondja, hogy az udvar a ház szíve, a hely, ahol megpihenhetünk, játszhatunk, gyönyörködhetünk a természetben, élvezhetjük a napsütést és az élet egyszerű örömeit.

A ház belsejében amerikai konyha, étkező, vendégszobák és hálószobák találhatók, melyek tolóajtók segítségével közvetlenül megközelíthetőek az udvarról. A toronyház maga pedig a falu templomával, a közeli San Rocco harangtoronnyal egy vonalban van, fentről pedig remek kilátás nyílik a falura és a tengerpartra. Összesen háromemeletes a ház, ezeket apró lépcső köti össze, a tetején pedig panorámaterasz, kültéri kiskonyhával és egy csocsóasztallal.

A ház négyzetes ablakaira reflektálnak az udvar falára vágott kockanyílások, ahonnan a mögötte lévő vegetáció szinte olyan, mintha egy fotórealisztikus festmény lenne a fehér falon – és segítségükkel a fény is egész nap gyönyörűen játszik az udvaron. Mit tagadjuk, eléggé eltöntenénk itt egy hónapot. Vagy sokkal többet.

(Fotók: Carlo Carossio)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom