Hogyan írjunk önéletrajzot, ha az építőiparban szeretnénk elhelyezkedni?

Építőipari munkások nélkül az építőipar nem létezhetne, leállnának az építkezések, meg is szűnne az egész iparág. Hiszen ők a motorjai mindennek, ők azok, akik elvégzik az összes fizikai munkát; amit az építész lerajzolt, azt a munkások létrehozzák.

Aki ezen a területen szeretne elhelyezkedni Veszprém megyében, sok állásajánlatot talál a https://veszpremallas.hu/allasok/epitoipar-epiteszet portálon. De ugyanúgy, ahogy magasabb végzettséghez, vagy más szakmákhoz kötött munkaköröknél, ebben az esetben is szükség van önéletrajzra az álláspályázat beadásához.

Önéletrajz írása építőipari pozícióra

Az építőipari munkákhoz hasonló önéletrajzra van szükség, mint más szakmai önéletrajzok esetén. Van néhány szabály, amit mindegyiknél be kell tartani és akkor máris van egy jó önéletrajzunk.

Először is, ne legyen hosszabb egy oldalnál, röviden, de lényegre törően írjuk le a tapasztalatokat. Legyen könnyen olvasható, szellős, jól áttekinthető a szöveg, ehhez válasszuk valamelyik hagyományos betűtípust, de legfőképpen tökéletes helyesírással írjuk meg. Emeljük ki a címeket és a nevünket vastagabb és nagyobb betűkkel, ez elősegíti a könnyű olvashatóságot.

Akinek van gyakorlata az építőiparban, az helyezze a hangsúlyt a munkatapasztalatokra. Pályakezdőként ezt a részt érdemes kitörölni és elrejteni a hiányosságokat.

Személyes adatok

A személyes adatok közül mindenképpen szükséges megadni a nevet, e-mail cmíet, telefonszámot és a pozíciót. Az e-mail cím esetében nagyon fontos, hogy a vezeték- és keresztnévből legyen kialakítva, ne valamilyen becenév vagy vicces szóösszetétel legyen.

A telefonszámra is fokozottan ügyeljünk, hogy helyesen adjuk meg, nehogy ezen múljon az életünk. Mindenképpen tudjanak minket elérni!

Szakmai tapasztalat

Fordított időrendi sorrendben tüntessük fel a munkahelyeinket, de 10-15 évnél régebbit nem érdemes, ugyanis akkor nem biztos, hogy elfér egy oldalon.

Az egyes szekciókban szerepeljen a munkakör neve, a cég neve, mettől meddig dolgoztunk ott, illetve a munkavégzés helye. Itt elég csak a települést megadni, az időszakhoz pedig az évszámokat.

Tanulmányok

Ebben a részben soroljuk fel a végzettségeinket, azt is időrendben visszafelé, mint a tapasztalatoknál. Tehát legfelülre a legkésőbb elvégzett iskola fog kerülni. Írjuk le a szak és az iskola nevét, a képzés időtartamát, majd esetleg a város nevét is, ahol elvégeztük az iskolát. Külön vázlatpontban felsorolhatjuk, hol mit tanultunk pontosan.

Készségek, képességek

Ez nagyon fontos, itt tudjuk megmutatni, mennyire vagyunk jók az adott területen. Összesen 5-6 jellemzőt soroljunk fel magunkról, mint például tudunk-e önállóan dolgozni, vagy inkább csapatban, kreatív vagy elemző típusok vagyunk, illetve mely gépeket kezeljük jól.

 

Nyelvtudás, hobbi, jogosítvány

 

Ezeket is mind írjuk bele az önéletrajzba, ha rendelkezünk vele.

 

Nagy a hiány a piacon, úgyhogy sok eséllyel kaphatunk munkát tapasztalat nélkül is, de fontos a józan életvitel és a teherbírás!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom