Close
Hogyan kell használni egy hőlégbefúvót?

Hogyan kell használni egy hőlégbefúvót?

A hőlégfúvók kiemelt fontosságúak az ipari alkalmazásban. Ezek olyan precíziós eszközök, amelyek nagyon hasznosak akkor, amikor hőalkalmazásra van szükség. Számos olyan iparág van, ahol a felület védelme a hő leadása közben kritikus fontossággal bír. Ilyen lehet például a karosszéria javítás az autószerelő műhelyekben. De fontos szerepet töltenek be akkor is, ha egy-egy helyiséget folyamatosan melegen kell tartani az alkalmazottak érdekében akár a téli időszakban is. A hőlégfúvót alkalmazzák a mezőgazdaságban, az iparban, az épületekben és a raktárakban.

Milyen esetekben használják leggyakrabban a hőlégbefúvót?

Profibarkács szerint az ipari hőlégbefúvók “bármely mezőgazdasági, ipari épület, raktár, üvegház, csarnok, garázsok, műhelyek hőmérsékletének emelésére kiváló választás”. Télen gyakorta jelent gondot az alacsony hőmérséklet az ipar területén így ezekben a helyzetekben sokszor a hőlégbefúvó vásárlása mellett döntenek. Az egyes hőlégbefúvók teljesítménye eltérő lehet, így vásárláskor fontoljuk meg, hogy milyen teljesítményű berendezést vásárolunk.

Milyen típusú hőlégbefúvók közül választhatunk? Pontosan hol használják?

A hőlégbefúvóknak több változatát is értékesítik, így elektromos, gázolaj típusú vagy gázos hőlégbefúvók közül választhatunk. Mindig azt kell nézni, hogy az adott felhasználási helyen melyik típust érdemesebb használni, milyenek az adott körülmények. Ha az épület, ahol használni szeretnénk napelemmel van ellátva, akkor egyértelmű, hogy az elektromos változatot kell megvásárolni. Ha egy mezőgazdasági épületről van szó, ahol amúgy is sok gázolajat használnak, akkor a gázolajos hőlégfúvó lesz a jó megoldás. A gázos hőlégbefúvóknál figyeljünk oda a fontosabb szabályokra is, így folyamatosan biztosítsuk az adott helyiség szellőztetését. A hőlégbefúvókat használják a takarmány tárolókban, az ipari épületekben, a gyárakban, a kertészetekben, a csarnokokban, a gyártósorokon, a raktárakban, az istállókban, de használják a burkolók és a festők is a száradás meggyorsítása érdekében.

Mi alapján dönthetjük még el, hogy melyik készülék mellett tegyük le a voksunkat?

Természetesen a szükséges teljesítmény alapján. Sokszor pontosan ott lehet elrontani a vásárlást, hogy nem a szükséges főtőteljesítménnyel rendelkező befúvót vásároljuk meg. A legtöbb minőségi hőlégfúvó gyártó honlapján találhatunk egy kalkulátort is, amelyet érdemes is kihasználni. Pár adatot kell csupán megadnunk és máris pontosan tudni fogjuk, hogy mely hőlégbefúvó felel meg a legjobban igényeinknek. Természetesen kalkulátor nélkül is ki lehet számolni a fűtőteljesítményt. Ilyenkor a fűtendő légteret kell alapul venni, így megkapjuk a pontos köbmétert. Ezt kell szorozni a várható hőmérsékletkülönbséggel. A kapott eredményt meg kell szorozni a hőleadási együtthatóval majd a kapott számot el kell osztani 860-nal. Ekkor a berendezés elvárt kW értékét fogjuk megkapni. Mi azonban inkább azt javasoljuk, hogy a kalkulátorokat használjuk, mert azokkal sokkal egyszerűbb kiszámolni a szükséges fűtésteljesítményt.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram