Hogyan kell használni egy hőlégbefúvót?

A hőlégfúvók kiemelt fontosságúak az ipari alkalmazásban. Ezek olyan precíziós eszközök, amelyek nagyon hasznosak akkor, amikor hőalkalmazásra van szükség. Számos olyan iparág van, ahol a felület védelme a hő leadása közben kritikus fontossággal bír. Ilyen lehet például a karosszéria javítás az autószerelő műhelyekben. De fontos szerepet töltenek be akkor is, ha egy-egy helyiséget folyamatosan melegen kell tartani az alkalmazottak érdekében akár a téli időszakban is. A hőlégfúvót alkalmazzák a mezőgazdaságban, az iparban, az épületekben és a raktárakban.

Milyen esetekben használják leggyakrabban a hőlégbefúvót?

Profibarkács szerint az ipari hőlégbefúvók "bármely mezőgazdasági, ipari épület, raktár, üvegház, csarnok, garázsok, műhelyek hőmérsékletének emelésére kiváló választás". Télen gyakorta jelent gondot az alacsony hőmérséklet az ipar területén így ezekben a helyzetekben sokszor a hőlégbefúvó vásárlása mellett döntenek. Az egyes hőlégbefúvók teljesítménye eltérő lehet, így vásárláskor fontoljuk meg, hogy milyen teljesítményű berendezést vásárolunk.

Milyen típusú hőlégbefúvók közül választhatunk? Pontosan hol használják?

A hőlégbefúvóknak több változatát is értékesítik, így elektromos, gázolaj típusú vagy gázos hőlégbefúvók közül választhatunk. Mindig azt kell nézni, hogy az adott felhasználási helyen melyik típust érdemesebb használni, milyenek az adott körülmények. Ha az épület, ahol használni szeretnénk napelemmel van ellátva, akkor egyértelmű, hogy az elektromos változatot kell megvásárolni. Ha egy mezőgazdasági épületről van szó, ahol amúgy is sok gázolajat használnak, akkor a gázolajos hőlégfúvó lesz a jó megoldás. A gázos hőlégbefúvóknál figyeljünk oda a fontosabb szabályokra is, így folyamatosan biztosítsuk az adott helyiség szellőztetését. A hőlégbefúvókat használják a takarmány tárolókban, az ipari épületekben, a gyárakban, a kertészetekben, a csarnokokban, a gyártósorokon, a raktárakban, az istállókban, de használják a burkolók és a festők is a száradás meggyorsítása érdekében.

Mi alapján dönthetjük még el, hogy melyik készülék mellett tegyük le a voksunkat?

Természetesen a szükséges teljesítmény alapján. Sokszor pontosan ott lehet elrontani a vásárlást, hogy nem a szükséges főtőteljesítménnyel rendelkező befúvót vásároljuk meg. A legtöbb minőségi hőlégfúvó gyártó honlapján találhatunk egy kalkulátort is, amelyet érdemes is kihasználni. Pár adatot kell csupán megadnunk és máris pontosan tudni fogjuk, hogy mely hőlégbefúvó felel meg a legjobban igényeinknek. Természetesen kalkulátor nélkül is ki lehet számolni a fűtőteljesítményt. Ilyenkor a fűtendő légteret kell alapul venni, így megkapjuk a pontos köbmétert. Ezt kell szorozni a várható hőmérsékletkülönbséggel. A kapott eredményt meg kell szorozni a hőleadási együtthatóval majd a kapott számot el kell osztani 860-nal. Ekkor a berendezés elvárt kW értékét fogjuk megkapni. Mi azonban inkább azt javasoljuk, hogy a kalkulátorokat használjuk, mert azokkal sokkal egyszerűbb kiszámolni a szükséges fűtésteljesítményt.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom