Close
Hogyan lehetek kamionos?

Hogyan lehetek kamionos?

Egyre több ember szájából hallani, hogy szeretne kamionos lenni, mert azok jól keresnek… Minden relatív, hisz valóban magasabb a gázsi, mint az Magyarországon általános, de aki csak a pénzért végzi ezt a munkát, annak szenvedés lesz. Ja, és használjuk inkább a nemzetközi gépkocsivezető vagy sofőr megnevezést a hivatás titulusaként. Aki a „szeretek vezetni” pozitív kicsengése miatt dönt a meló mellett, az szintén csalódni fog. A szakma megannyi szépséggel jár, de nem árt rálátni a benne rejlő negatívumokra, illetve a realitások talajára sem.

Mi is a kamionozás?

Mindenekelőtt egy sajátos életforma, ahol magunkénak tudhatjuk a világot egy beszűkült életforma fogságában. Mondhatjuk úgy is, hogy egy hatalmas disszonancián alapuló életérzés. Miénk a szabadság, de mégsem. Egy nemzetközi gépjárművezetőnek zömében nagy értékű, hatalmas gépjárművel jelentős tömegű árut kell elfuvaroznia óriási távolságok és kemény időkorlátok leküzdésével. Egyedül, távol a családtól és a barátoktól. Ne felejtsük el, hogy nem lehet minden jogosítvánnyal rendelkező ember kamionos. Attól, hogy valaki megfelelő érzékkel, rutinnal és kellő kompetenciával kezeli a járgányát, még közel sem biztos, hogy alkalmas egy sofőr állás betöltésére. Ne feledkezzünk meg a magány frusztráló hatásairól, az idegen, sokszor ellenséges környezetnek történő megfelelési kényszerről sem. Szokatlan domborzati, éghajlati, meteorológiai körülmények között eltérő közlekedési, fuvarjogi, vámra vonatkozó, pénzügyi és még rengeteg más szabályt, törvényt kell ismerni. Mindemellett nem árt a monotóniatűrés, a jó tájékozódás, a tökéletes helyzetfelismerési képesség, a komplex gondolkodás, az előrelátás, a nagyfokú alkalmazkodási készség és a türelem adottságát sem magunkénak tudni. Az idegen nyelv ismerete természetesen alap: nem árt, ha az angolon kívül a német is megy. Rendkívül fontos a gyors döntési készség, a professzionális térképismeret, a nemzetközi KRESZ átlátása, a vezetési rutin, a kalandvágyó attitűd és a nagyfokú alázat a szakma iránt! Mielőtt elköteleződnél, győződj meg róla, hogy nem csupán egy álomképet kergetsz! Keress az ismerőseid táborában egy sofőrt, csatlakozz egy útjához. Vedd fel az életritmusát, nyerj valós tényeken alapuló betekintést a kamionos lét mindennapjaiba, majd csak kizárólag ezután hozz döntést!

Hol kereshetek munkát magamnak?

Ha úgy döntöttél, hogy nemzetközi sofőrként tengeted a napjaidat, akkor szükséged lesz a professzionális sofőrállások lehetőségeit összesítő adatbank igénybevételére, ahol bármikor megtalálhatod az álommelód. A Driveral weboldal Európa legmodernebb sofőrállás portálja, a céljuk, hogy a legpopulárisabbá váljanak a témában, mind a fuvarozó cégek, mind a sofőrök köreiben. Tavaly augusztusban indították útjára a honlapot, napjainkra pedig gyakorlatilag megszerezték a legjobb helyeket az online médiában és a keresési találati listákon is. Lassan mintegy 10 ezer regisztrált sofőrt és 350 nyilvántartott céget tudhatnak magukénak. A hazai sikersztori után folytatják a terjeszkedést Nyugat-Európában, valamint Romániában és Lengyelországban is, hogy ne csak Magyarországon, hanem egész Európában vezető pozíciókat szerezhessenek. Itt számodra is biztos a siker, regisztrálj!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Alternatív rezsicsökkentési megoldás: spóroljunk hőszivattyúval!

Aminosavak, amelyekre a szervezetnek szüksége van

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom