Close
Hogyan rendezzük be a tökéletes előszobát? – alapszabályok

Hogyan rendezzük be a tökéletes előszobát? – alapszabályok

Az előszoba, vagyis a hall az otthon egyfajta kirakata. Ez az első helyiség, amelyet a vendégek látnak, amikor belépnek. Ezért kell a legjobb benyomást keltenie, renddel kell gyönyörködtetnie, valamint stilisztikai bevezetőként kell szolgálnia a nappalihoz és az egyéb helyiségekhez. Hogyan rendezzünk be egy előszobát otthon, hogy minden felsorolt funkciót teljesítsen? Elrendezések, ötletek, inspirációk és tippek – mindent megtalálsz a cikkben.

Hogyan rendezzünk be egy hallt?

A fő elrendezési kihívást általában az otthonunk előszobája jelenti. Lehet kicsi, keskeny, árnyékolt, ezért érdemes betartani néhány univerzális szabályt. Közülük a legfontosabb a rend megvalósítása. A dekorációnak csak azt kell tartalmaznia, ami szükséges: előszoba fal, bútorok, tükrök, fogasok, lábtörlő. Korlátozzuk a nyitott polcok és az apróságok számát. Amennyire csak lehetséges, el kell rejteni, mert minden, ami látható, megboríthat egy kis helyiséget, és rendetlenség benyomását keltheti. A színfegyelem is fontos. Egyetlen vezető színre koncentráljunk, kerüljük az erőteljes, kifejező mintákat is.

Előszoba – bútorzat

Hogyan kell berendezni egy előszobát? Egy tágas beépített szekrény működik a legjobban. Érdemes már a ház vagy lakás tervezésének szakaszában gondolkodni ezen. Az előszoba gardróbja tükrösíthető, ekkor nincs szükség külön tükörre, és az előszoba optikailag is nyer – világosabbnak és nagyobbnak tűnik. A tolóajtós gardrób kifejezetten praktikus. Ez egy értékes megoldás, különösen szűk folyosókon – a nyitható ajtó sok helyet foglal el. Egy ilyen gardrób a saját preferenciáink szerint alakítható a tárolórendszere szempontjából is. Ennek köszönhetően az otthoni gardrób szerepét is betöltheti. Ha van nekik hely az előszobában, akkor a cipősszekrények is jól fognak jönni, amiknek köszönhetően kiválóan tárolhatjuk mind a folyamatosan használt, mind a szezonális cipőket. Ráadásul ezek sem lesznek láthatók. A rendelkezésre álló helytől függően választhatunk vízszintes vagy függőleges és keskeny szekrényt. A vízszintes cipősszekrény ülőkeként is működik, cipők fel- és levételekor hasznos lesz. Törekedjünk a multifunkcionális bútorok használatára.

A fotó forrása: RossHelen / Shutterstock.com

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram