Close
Hogyan válassz tökéletes tokot az okostelefonodra?

Hogyan válassz tökéletes tokot az okostelefonodra?

Az okostelefonok kényes készülékek, hiszen a megnövelt kijelző, a minél vékonyabb készülékház, a nemes anyagok használata mind növelik a telefonok sérülékenységét, ezért ahhoz, hogy sokáig hű társad maradhasson, extra védelemre van szükség már a kezdetektől.

A legjobb módszer a megelőzés, vagyis amikor először veszed kézbe új mobilodat, már akkor gondolj a védelmére, és lásd el üvegfóliával, illetve egy, a készülékháznak védelmet nyújtó tokkal.

Az elővigyázatosság kevés 

Amikor kezedbe veszed a régóta vágyott okostelefont, megfogadod, hogy példaszerűen bánsz majd vele, és még véletlenül sem követed el a legbanálisabb bűntetteket ellene: soha nem rakod zsebre, nem teszed be a táskába egy kulcscsomó mellé, no és persze nem ejted ki a kezedből. Aztán az élet, ahogy lenni szokott, megcáfol. A HelloCase iPhone telefontokjai között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb, leginkább tetsző változatos védelmet, mind mintában, mind színekben, mind anyagokban.

A szervizesek tudnának mesélni, hogy milyen különleges és meghökkentő esetekkel keresik fel őket a telefontulajdonosok. Persze sok a hétköznapi sérülés is, ilyenkor nemcsak a készülékház, hanem a kijelző is eltörhet, de a belső alkatrészek is sérülhetnek.

Telefontokok a védelemre

Ahhoz, hogy minél több károsodás ellen meg tudd védeni a telefonodat, a legjobb, ha dupla védelmet alkalmazol: egyrészt ellenálló üvegfóliával véded a kijelzőt, másrészt ütéselnyelő anyagból – ez lehet szilikon vagy gumi, de speciális anyag is – készült tokkal a teljes készüléket, annak hátlapját, sarkait, esetleg előlapját, kameráját is.

Egy esésből adódó erőteljes ütődés nemcsak a telefonházat zúzhatja össze, hanem a kijelzőre is jókora ütést mérhet, aminek a következménye a törött képernyő. De szerencsétlen esetben a belső alkatrészek is károsodhatnak annyira, hogy már csak a készülék cseréje lehetséges. Ekkor persze nemcsak az anyagi kár lehet óriási, hanem az eszmei is, amennyiben automatikus mentés hiányában elveszted a fényképeket, egyéb személyes adataidat.

Megelőzésnek jó lehet egy megfelelően megválasztott telefontok, amely anyagával, kialakításával védelmet nyújt.

Mi alapján válassz?

Először is gondold át, hogyan és hol használod a telefonodat. Ha az a típus vagy, aki nagyon vigyáz a holmijaira, egy vékonyabb, például szilikonból készült tok is megteszi.

Fiataloknak, akik a táskájukban, zsebükben hordják, erőteljesen nyúzzák a mobiljukat, vagy az építőiparban, külső helyszínen, szennyezett környezetben dolgoznak, vastagabb, terjedelmesebb, a sarkokat is jobban védő, robusztus, defender típusú tokok ajánlottak, amelyek akár a töltőportok védelmét is ellátják.

Amennyiben a telefon a munkaeszközöd, és a protokollnak megfelelően elegáns ruhában dolgozol, leginkább elegáns tok illik a mobilodhoz.

És bár a csúcskategóriás telefonok esetében a vízállóság alapfelszereltség, egyéb készülékek esetében, ha a használat megkívánja, célszerű cseppvédelmet nyújtó, nyaraláshoz, vízi sportokhoz vízálló tokot választani.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram