Hogyan válasszon női kerékpárt?

Kerékpározni ma újra trendi. Amellett, hogy élvezetes sport, ma már egyenesen sikk egy klassz bicajon intézni a bevásárlást, a hivatalos teendőket, vagy kétkeréken kirándulni a gyerekkel. A biciklizés egyrészt környezetkímélő közlekedési forma, másrészt remek kikapcsolódás, és az egészségünkért is teszünk, miközben tekerjük a pedált.

Miből ismerjük fel azonnal a női kerékpárt? A színéről…

Természetesen nem ez az egyetlen különbség a többi kerékpárhoz képest, ugyanakkor a gyártók is felismerték, hogy a nőknek szánt biciklik színskáláját bővíteni kell. Ezt annyira sikeresen meg is valósították, hogy per pillanat talán a színvariációt a legnehezebb kiválasztani. Teljesen biztos, hogy minden hölgy megtalálja a kedvenc színét, esetleg kombinálva más harmonizáló árnyalatokkal, és mivel ekkora a választék, nem valószínű, hogy szembejön egy másik pont ugyanolyan bicaj. A hölgyek engedhetnek a kísértésnek és szabadon választhatnak a vágyaiknak megfelelően.

Milyen méretű biciklire van szükség?

A megfelelő méret kiválasztása mindig a legfontosabb. A hölgyek esetében ez picit másképp történik, mint az uraknál. Ennek oka az egyszerű biológiai adottság, hogy bár a felsőtestük rövidebb, viszont a lábuk hosszabb.

A városi kerékpárok általában 26”-os vagy 28”-os kerékmérettel készülnek. A méretbeli eltérés nem is igazán a magasság beállításakor jelentkezik, hanem a nyereg és a kormány közti távolságban mutatkozik meg. A 28”-os kerékpár esetében ez a táv hosszabb. Így az alacsonyabb hölgyeknek célszerű 26”-os kerékméretű biciklit választani, mivel a karjuk is feltehetően rövidebb.

A Kerékpárwebshop.eu női kerékpárjai rengeteg színben, minden méretben elérhetőek. Dizájnos biciklik, magas minőségben várják a női vásárlókat, hogy beléjük szeressenek!

Hallott már az átlépési magasságról?

Lehet, hogy még nem hallotta ezt a kifejezést, de máshogyan már megfogalmazta magának a jelentését. Az átlépési magasság egyszerűen annyit tesz, hogy milyen magasra kell emelnie az ember lányának a lábát ahhoz, hogy fel tudjon ülni a drótszamárra. Ugye, hogy ez sem mindegy? Az ok lehet egészségügyi, vagy csak előrelátó, hogy szoknyába öltözve se kelljen lemondani a bicajjal történő munkába menetelről. Érdemes ezt is megnézni a kiszemelt kerékpár esetében, mert nem mindegy, hogy ez a magasság 20 cm vagy 50 cm.

Hogyan kell ülni a bringán?

A bicikli kialakítása adja meg erre a választ. Azoknál a kerékpároknál, amelyeknél a kormány magasabban van, mint a nyereg, a markolat mindenképpen közelebb kerül a biciklishez. Ez a kialakítás szinte meg is követeli a használójától, hogy egyenes háttal pedálozzon. A másik esetben a nyereg és a kormány nagyjából egy magassági szinten van, így lehetetlen egyenes háttal tekerni, adja magát a sportosabb, előredőlő póz. A lényeg, hogy a testtartás mozgás közben is kényelmes legyen!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom