Close
Hogyan válasszuk ki a számunkra legideálisabb szalvétát?

Hogyan válasszuk ki a számunkra legideálisabb szalvétát?

Az éttermekben, esküvőkön, grillpartikon vagy egyszerűen egy vasárnapi ebédnél az étkezőasztal nem teljes egy tökéletesen összehajtogatott szalvéta nélkül az evőeszközök és étkészletek mellett.

A szalvéta vásárlásakor több szempontot is figyelembe kell venni. A szalvéta stílusa, mérete és anyaga határozza meg, hogy milyen eseményekhez illik a legjobban. Akár italos szalvétát, eldobható papírszalvétát vagy luxus megjelenésű szövetszalvétát keresünk, ez a vásárlási útmutató hasznos információkkal szolgál majd számunkra.

Papírszalvéták 

A papírszalvéták kényelmesen eldobhatók, ezért kiválóak különféle eseményekhez, vendéglátóhelyekhez és nagy összejövetelekhez. A kívánt szalvéta rétegszámától és puhaságától függően több lehetőség közül választhatunk – például a Lakberbazár webáruház kínálatában is.

Fontos szem előtt tartani, hogy a szalvéták nedvszívó képessége számít a legfontosabbnak, így ha bármi kiömlik, a szalvétával könnyedén feltörölhetjük. Az eldobható szalvéták általában 1-, 2- vagy 3-rétegűek, és minél nagyobb a rétegszám, annál nedvszívóbbak és jobb minőségűek. Míg az 1 rétegű papírszalvéta olcsóbb lehet, lemarad a 2 vagy 3 rétegű szalvéták puha, nedvszívó tulajdonságaitól.

A papírszalvéták ideálisak gyönyörű minták nyomtatásához is, hogy tökéletes megjelenést kölcsönözzenek az ebédeknek, születésnapi buliknak és egyéb alkalmaknak.

Szövetszalvéták

Az olyan hivatalos eseményeken, mint a vacsorák, gálák és esküvői fogadások, a vendégek sok esetben inkább a szövetszalvéták használatát kérik, amelyek igazán puha tapintásúak, rendkívül nedvszívóak és egyediek, de általában drágábbak is, mint a papír társaik.

Ha a vendégeink emlékezetes étkezési élményre vágynak, az eldobható szalvéták egyszerű cseréje kiváló minőségű szövetszalvétákra javíthatja az étkezőasztal megjelenését.

Azonban amikor szövetszalvétát vásárolunk, azt is vegyük figyelembe, hogy ezeket alaposan ki kell mosni és fertőtleníteni kell a használatok között.

Ne féljünk az érdekes színektől!

Sokan közülünk ódzkodnak a színektől, amikor az asztalterítőjükről van szó, ehelyett úgy döntenek, hogy a terítőik és szalvétáik teljesen fehérek lesznek. Noha a színek kiválasztásakor feltétlenül óvatosnak kell lenni, ez nem mindig jelenti azt, hogy csak fehér szalvétát és terítőt kell használnunk. Ha például a fehér terítőt zsálya zöld szalvétával vagy az elefántcsont színű terítőt bordó szalvétával párosítjuk, akkor is előkelő és semleges megjelenést kölcsönözhetünk, miközben egy kicsit több életet csempészhetünk az étkezőnkbe.

Ne válasszunk azonos színt a terítőnek és a szalvétának!

Bár nem feltétlenül hiba, ha az asztalterítőnk és a szalvétánk ugyanolyan színű, de ilyenkor az utóbbiak egyszerűen beleolvadnak az asztalterítőbe. Ehelyett próbáljunk ki kontrasztos színeket! Általában jó ötlet egy semlegesebb színt, például fehéret, elefántcsontot vagy feketét egy olyan szemet gyönyörködtető színnel párosítani, mint a zöld, kék vagy piros.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Utazótáska vagy bőrönd? Mit vigyél magaddal utazáshoz?

Alapvető tudnivalók a fehérjékről

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom