Close
Hogyan változtatja meg a megszokott tereket a járvány?

Hogyan változtatja meg a megszokott tereket a járvány?

Milyen terekben fogunk élni ezután? Ebből a remek podcastből kiderül!

A Highlights of Hungary Special #6 epizódjának témája a jövőálló terek. Mit hoznak ezek a hetek-hónapok és újragondolások az építészetben, a terek tervezésében? Hogyan változik a terekhez való viszonyunk? A házibulik reneszánszát fogjuk élni, vagy kimozdulunk a biztonsági zónából, ha szociális kapcsolódásra vágyunk? A podcast vendégei Gálik Györgyi, a londoni Design Council vezető tanácsadója, Martinkó József, az Octogon magazin főszerkesztője, és Őrfi József építész.

Elképesztően kiélesedett az, hogy mitől válik otthonná egy tér, a jövőre nézve Martinkó Józsefnek számos meglátása van. Az egyik: „Egy olyan teret kell elképzelnünk, amiben dolgozni és lakni tudunk, miközben ott vannak a gyerekeink, akik változnak, nőnek, mások lesznek az igényeik. Át kell alakulnunk nekünk mint civilizációnak és társadalomnak arra, hogy valahogy rugalmasabban tudjunk ezekkel a járványszituációkkal együtt élni, ellene védekezni.”

„Az építés, az új létrehozása mindig egy annyira aktív beavatkozás a világba, amit nagyon meg kell majd fontolni a jövőben. Megnövekszik a felelőssége annak is, hogy az adott jelenben mit hozunk létre, hogy azok aztán jövőállóak legyenek, és értékként lehessen rájuk tekinteni” – mondja Őrfi József a slow living és az értékek megőrzésének jegyében.

A járványnak megannyi más aspektusa is van, de az építés és a terek kapcsán sem szabad elfelejtenünk a kílmaváltozás veszélyeit és a környezet védelmének fontosságát, Gálik Györgyi erre többször is felhívja a figyelmünket: „Ez az időszak megmutatta, hogy igenis lehet másképp élni. Az a kérdés, hogy hogyan őrizzük meg azokat a pozitív példákat, amiket látunk most ezekben a hónapokban, és hogyan adunk hozzá egy szabályozási keretrendszert, hogy ezek megmaradhassanak.”

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a hatodik special epizód errefelé található.

További kapcsolódó tartalomért kövesd a Highlights of Hungary Facebook- és Instagram-oldalait!

Martinkó József | highlights of hungary | tér | podcast

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Te minek mutatnál be nagyon egy középső ujjat? A világ egyik leghíresebb művésze most pont erre kér

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom