Close
Hogyan zajlik a B kategóriás forgalmi vizsga?

Hogyan zajlik a B kategóriás forgalmi vizsga?

Ha te is a volán mögé szeretnél ülni, hogy autót vezess, akkor előbb jelentkezned kell egy hivatalos autósiskolai oktatásra. Itt először is a KRESZ-t fogod elsajátítani, utána pedig a gyakorlatban is számot kell adnod a tudásodról.

Az oktatás végül a B kategóriás forgalmi vizsgával zárul, ami az egyik legnagyobb mérföldkő a vezetést tanuló diákok számára. Itt dől el ugyanis, hogy végre kézhez kaphatják-e a jogosítványukat vagy pótvizsgázniuk kell.

Ha még nem tudod, hogy hol tanulj, akkor figyelmedbe ajánljuk a BD Autósiskola pécsi oktatási központját. Itt nagy tudással és tapasztalattal rendelkező oktatók tanítanak meg a vezetésre, az oktatás módját pedig te magad választhatod meg.

Kíváncsi vagy arra, hogy pontosan hogyan zajlik a B kategóriás forgalmi vizsga? Akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis részletesen elmondunk minden fontos tudnivalót. Többek között a pontos érkezés fontosságáról és a vizsga menetéről is szó lesz. Végül pedig azt is elmondjuk, hogy hogy derül ki, ha pótvizsgáznod kell.

Fontos a pontos érkezés

Először is nagyon fontos, hogy pontosan érkezz a vizsga helyszínére. Nagyon kellemetlen szituációban találhatod magad, ha a vizsgabiztos az oktatóddal együtt már hosszú percek óta rád vár. Arról nem is beszélve, hogy ezzel garantáltan szerzel magadnak egy rossz pontot.

A pontos érkezés nem azt jelenti, hogy egy 8 órás kezdés esetén pontban 8 órakor megérkezel. Érdemes úgy időzítened az érkezést, hogy legalább 15-20 perccel a kezdés előtt ott legyél. Ez saját magad miatt is fontos, így ugyanis nem kell kapkodnod. Ha időben elindulsz, de valamilyen oknál fogva mégsem tudsz odaérni kezdésre, akkor arról minden esetben tájékoztasd az oktatódat.

Tudnivalók a vizsga menetéről

Az első 5 perc az egyeztetéssel és a vizsga menetének átbeszélésével indul. Ezt követően egy kártyapakliból kell húznod három feladatot. Ekkor derül ki, hogy hogyan kell parkolnod, megfordulnod, illetve milyen útvonalon kell végigvezetned.

Maga a vezetés ugyanúgy fog zajlani, mint egy sima órán, annyi különbséggel, hogy ezúttal a vizsgabiztos is bent fog ülni az autóban. Tőle nem fogsz hallani instrukciókat, és a vezetésedet sem fogja véleményezni, ő csak csendben figyeli, hogy mit csinálsz.

Hogy derül ki, hogy pótvizsgánod kell?

Ha minden jól megy, akkor teljesíted a vizsga teljes időtartamát, azaz a 60 percet. Ez azt jelenti, hogy sikeres vizsgát tettél. Ha esetleg van néhány észrevétele a vizsgabiztosnak, akkor azt a végén fogja elmondani. Amennyiben viszont útközben sikertelenséget okozó hibát vétesz, akkor megkér arra, hogy állj félre az autóval. Innen tudhatod, hogy sajnos ez most nem sikerült és pótvizsgáznod kell.

Láthatod, hogy van néhány dolog, amit érdemes tudnod a B kategóriás vizsgáról. Minél több mindennel vagy tisztában, annál kevesebb meglepetés ér, ez pedig óriási előny, amikor épp izgulsz. A lényeg, hogy tisztában legyél a közlekedési szabályokkal és gyakorolj, amennyit csak tudsz és meglátod, a siker nem marad el.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezekre a helyekre és programokra vidd el külföldről érkező barátaidat!

Hol vásárolhatunk kannabiszolajat?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram