Close
Holdmúzeum 1969 – A művészet és a világűr kapcsolatáról a Vasarely Múzeumban

Holdmúzeum 1969 – A művészet és a világűr kapcsolatáról a Vasarely Múzeumban

Rendhagyó kiállítás a holdra szállás 50. évfordulójáról

Az Apollo–11 legénységnek 1969. júliusi küldetése nem csak történelmi és tudományos és áttörés volt. A hidegháború csúcspontján – vagy mélypontján – végrehajtott holdra szállás olyan, korábban hihetetlen teljesítménynek számított, hogy hirtelen olyan, szintén utópisztikusnak tűnő gondolatok is közelebb kerültek a valósághoz, mint például a más, ismeretlen civilizációkkal való kapcsolatfelvétel.

„A holdra szállás időben egybeesett a mikroelektronika és telekommunikáció rohamos léptékű fejlődésére támaszkodó Művészeti és Technológiai Mozgalom kibontakozásával, a kinetikus, a kibernetikus és a telematikus művészet nemzetközivé válásával, és a Victor Vasarely nevével fémjelzett op-art irányzat térhódításával”

– olvasható a budapesti Vasarely Múzeum Holdmúzeum 1969 – Művészet és világűr című kiállításának leírásában.

A múzeum ugyanis rendhagyó kiállítással emlékezik meg arról, hogy az ember egy másik égitestre lépett, és a technológiába vetett bizalom eufóriáját közvetítő alkotásokon mutatja be a művészet és a világűr kapcsolatát. A Holddal és a világűrrel kapcsolatos műtárgyak mellett korabeli űrhajózási eszközök, és a két első, 1969-ben végrehajtott holdra szállást megörökítő archív felvételek teszik teljessé a tárlatot.

Holdmúzeum 1969 – Művészet és világűr  |  Vasarely Múzeum, 1033 Budapest, Szentlélek tér 6.
Megtekinthető szeptember 22-éig. További információ itt.

Ez is érdekelhet:

Holdra szállás | művészet | vasarely múzeum | múzeum | űrkutatás

FOLYTASD EZZEL

Így ünnepelheted a nyitás évfordulóját a főváros egyik leglenyűgözőbb épületében

Hollandia mostantól három évig megszállja Budapestet

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom