Close
Az Omega ezzel a karórával is a legendás holdra szállás előtt tiszteleg

Az Omega ezzel a karórával is a legendás holdra szállás előtt tiszteleg

Kis lépés egy embernek, de hatalmas évforduló a svájci vállalatnak.

Az Omega Speedmaster sorozat darabjai Neil Armstrong és Buzz Aldrin csuklóján érdemelték ki a Moonwatch, vagyis holdóra elnevezést. Nem véletlenül, a Speedy volt az első és egyetlen karóra, amely megjárta a Holdat. Idén azonban nemcsak az automata kronográfok, hanem az Apollo–11 küldetés is az ötvenedik évfordulóját ünnepli.

Az ennek alkalmából bemutatott jubileumi aranyórát már korábban bemutattuk, most azonban itt az újabb – elérhetőbb áron kínált – időmérő, amely visszafogottabb színekkel dolgozik, ezáltal elegánsabb megjelenést biztosít. A “holdvilág” aranyszín itt is megjelenik, ám ezúttal a mutatók és indexek ragyognak ebben az árnyalatban, szépen feldobva a szürke számlapot és a fekete kerámiából készült funkciógyűrűt.

Természetesen nem hiányozhatnak a holdra szállás pillanatára és a legendás Apollo-küldetésre utaló motívumok sem. A kilenc óránál található segédszámlapon az éppen a Holdra ereszkedő Buzz Aldrin gravírozott ábrája látható, míg az indexek közül csupán a tizenegyeset emelték ki számmal; ez nyilvánvalóan az Apollo–11 küldetésre utal.

Ha megfordítjuk az órát, a hátlapon is igen egyértelmű üzenettel találkozhatunk. Az ötvenedik évfordulós Speedmaster hátlapján Neil Armstrong lábnyoma mellett a szállóigévé vált mondata olvasható:

“Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”.

A negyvenkét milliméteres, rozsdamentes acélból készült tokban ugyanaz a szerkezet lapul, mint a korábban bemutatott jubileumi aranyórában, vagyis a kézi felhúzós caliber 3861 a maga ötvenórás járástartalékával.

Persze ezúttal is egy szigorúan limitált darabszámban gyártott különlegességről van szó, összesen 6969 példányt készítettek belőle (utalva az 1969-es évszámra). A jubileumi holdóra egy gyönyörű díszdobozban érkezik, az ára pedig 9650 dollár.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Omega)

Close