Close
Az Omega ezzel a karórával is a legendás holdra szállás előtt tiszteleg

Az Omega ezzel a karórával is a legendás holdra szállás előtt tiszteleg

Kis lépés egy embernek, de hatalmas évforduló a svájci vállalatnak.

Az Omega Speedmaster sorozat darabjai Neil Armstrong és Buzz Aldrin csuklóján érdemelték ki a Moonwatch, vagyis holdóra elnevezést. Nem véletlenül, a Speedy volt az első és egyetlen karóra, amely megjárta a Holdat. Idén azonban nemcsak az automata kronográfok, hanem az Apollo–11 küldetés is az ötvenedik évfordulóját ünnepli.

Az ennek alkalmából bemutatott jubileumi aranyórát már korábban bemutattuk, most azonban itt az újabb – elérhetőbb áron kínált – időmérő, amely visszafogottabb színekkel dolgozik, ezáltal elegánsabb megjelenést biztosít. A “holdvilág” aranyszín itt is megjelenik, ám ezúttal a mutatók és indexek ragyognak ebben az árnyalatban, szépen feldobva a szürke számlapot és a fekete kerámiából készült funkciógyűrűt.

Természetesen nem hiányozhatnak a holdra szállás pillanatára és a legendás Apollo-küldetésre utaló motívumok sem. A kilenc óránál található segédszámlapon az éppen a Holdra ereszkedő Buzz Aldrin gravírozott ábrája látható, míg az indexek közül csupán a tizenegyeset emelték ki számmal; ez nyilvánvalóan az Apollo–11 küldetésre utal.

Ha megfordítjuk az órát, a hátlapon is igen egyértelmű üzenettel találkozhatunk. Az ötvenedik évfordulós Speedmaster hátlapján Neil Armstrong lábnyoma mellett a szállóigévé vált mondata olvasható:

“Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”.

A negyvenkét milliméteres, rozsdamentes acélból készült tokban ugyanaz a szerkezet lapul, mint a korábban bemutatott jubileumi aranyórában, vagyis a kézi felhúzós caliber 3861 a maga ötvenórás járástartalékával.

Persze ezúttal is egy szigorúan limitált darabszámban gyártott különlegességről van szó, összesen 6969 példányt készítettek belőle (utalva az 1969-es évszámra). A jubileumi holdóra egy gyönyörű díszdobozban érkezik, az ára pedig 9650 dollár.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Omega)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom