Close
Az Omega ezzel a karórával is a legendás holdra szállás előtt tiszteleg

Az Omega ezzel a karórával is a legendás holdra szállás előtt tiszteleg

Kis lépés egy embernek, de hatalmas évforduló a svájci vállalatnak.

Az Omega Speedmaster sorozat darabjai Neil Armstrong és Buzz Aldrin csuklóján érdemelték ki a Moonwatch, vagyis holdóra elnevezést. Nem véletlenül, a Speedy volt az első és egyetlen karóra, amely megjárta a Holdat. Idén azonban nemcsak az automata kronográfok, hanem az Apollo–11 küldetés is az ötvenedik évfordulóját ünnepli.

Az ennek alkalmából bemutatott jubileumi aranyórát már korábban bemutattuk, most azonban itt az újabb – elérhetőbb áron kínált – időmérő, amely visszafogottabb színekkel dolgozik, ezáltal elegánsabb megjelenést biztosít. A “holdvilág” aranyszín itt is megjelenik, ám ezúttal a mutatók és indexek ragyognak ebben az árnyalatban, szépen feldobva a szürke számlapot és a fekete kerámiából készült funkciógyűrűt.

Természetesen nem hiányozhatnak a holdra szállás pillanatára és a legendás Apollo-küldetésre utaló motívumok sem. A kilenc óránál található segédszámlapon az éppen a Holdra ereszkedő Buzz Aldrin gravírozott ábrája látható, míg az indexek közül csupán a tizenegyeset emelték ki számmal; ez nyilvánvalóan az Apollo–11 küldetésre utal.

Ha megfordítjuk az órát, a hátlapon is igen egyértelmű üzenettel találkozhatunk. Az ötvenedik évfordulós Speedmaster hátlapján Neil Armstrong lábnyoma mellett a szállóigévé vált mondata olvasható:

“Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”.

A negyvenkét milliméteres, rozsdamentes acélból készült tokban ugyanaz a szerkezet lapul, mint a korábban bemutatott jubileumi aranyórában, vagyis a kézi felhúzós caliber 3861 a maga ötvenórás járástartalékával.

Persze ezúttal is egy szigorúan limitált darabszámban gyártott különlegességről van szó, összesen 6969 példányt készítettek belőle (utalva az 1969-es évszámra). A jubileumi holdóra egy gyönyörű díszdobozban érkezik, az ára pedig 9650 dollár.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Omega)

időmérő | apollo 11 | Holdra szállás | karóra | omega

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram