Close
Az Omega ezzel a karórával is a legendás holdra szállás előtt tiszteleg

Az Omega ezzel a karórával is a legendás holdra szállás előtt tiszteleg

Kis lépés egy embernek, de hatalmas évforduló a svájci vállalatnak.

Az Omega Speedmaster sorozat darabjai Neil Armstrong és Buzz Aldrin csuklóján érdemelték ki a Moonwatch, vagyis holdóra elnevezést. Nem véletlenül, a Speedy volt az első és egyetlen karóra, amely megjárta a Holdat. Idén azonban nemcsak az automata kronográfok, hanem az Apollo–11 küldetés is az ötvenedik évfordulóját ünnepli.

Az ennek alkalmából bemutatott jubileumi aranyórát már korábban bemutattuk, most azonban itt az újabb – elérhetőbb áron kínált – időmérő, amely visszafogottabb színekkel dolgozik, ezáltal elegánsabb megjelenést biztosít. A “holdvilág” aranyszín itt is megjelenik, ám ezúttal a mutatók és indexek ragyognak ebben az árnyalatban, szépen feldobva a szürke számlapot és a fekete kerámiából készült funkciógyűrűt.

Természetesen nem hiányozhatnak a holdra szállás pillanatára és a legendás Apollo-küldetésre utaló motívumok sem. A kilenc óránál található segédszámlapon az éppen a Holdra ereszkedő Buzz Aldrin gravírozott ábrája látható, míg az indexek közül csupán a tizenegyeset emelték ki számmal; ez nyilvánvalóan az Apollo–11 küldetésre utal.

Ha megfordítjuk az órát, a hátlapon is igen egyértelmű üzenettel találkozhatunk. Az ötvenedik évfordulós Speedmaster hátlapján Neil Armstrong lábnyoma mellett a szállóigévé vált mondata olvasható:

“Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”.

A negyvenkét milliméteres, rozsdamentes acélból készült tokban ugyanaz a szerkezet lapul, mint a korábban bemutatott jubileumi aranyórában, vagyis a kézi felhúzós caliber 3861 a maga ötvenórás járástartalékával.

Persze ezúttal is egy szigorúan limitált darabszámban gyártott különlegességről van szó, összesen 6969 példányt készítettek belőle (utalva az 1969-es évszámra). A jubileumi holdóra egy gyönyörű díszdobozban érkezik, az ára pedig 9650 dollár.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Omega)

FOLYTASD EZZEL
Kapucnis utazópárnával repül a luxusba a világhírű spanyol divatház
Elstartolt a Budapest Central European Fashion Week
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom