Close
Ez a város a mai nappal megszűnik annak lenni, ami eddig volt

Ez a város a mai nappal megszűnik annak lenni, ami eddig volt

Ez az év megint rosszabb lett valamivel.

Ritkán foglalkozunk politikával – illetve igyekszünk egyáltalán nem foglalkozni vele –, de Hongkong esetében most kivételt teszünk. A mai napon életbe lépett egy törvény, amely első olvasásra ártatlannak hangzik, de lényegében felszámolja a maradék demokráciát is a dél-kelet-ázsiai metropoliszban. Az elmúlt években ez a különleges város és annak lakói az utcákon küzdöttek a jogaikért, ám a Kínai Kommunista Párt végre győzött, és megteremtette a feltételeit annak, hogy bárkire lecsapjon és elnémítsa, aki kritikus hangot üt meg a hatalommal szemben.

A pro-demokratikus csoportok és pártok vezetői a megtorlástól tartva már elkezdték elhagyni az országot, virtuálisan mi is így fogunk tenni, mert Hongkong megszűnt annak lenni, ami egykoron volt. Ez az év megint rosszabb lett valamivel…

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom