Close
Ez a város a mai nappal megszűnik annak lenni, ami eddig volt

Ez a város a mai nappal megszűnik annak lenni, ami eddig volt

Ez az év megint rosszabb lett valamivel.

Ritkán foglalkozunk politikával – illetve igyekszünk egyáltalán nem foglalkozni vele –, de Hongkong esetében most kivételt teszünk. A mai napon életbe lépett egy törvény, amely első olvasásra ártatlannak hangzik, de lényegében felszámolja a maradék demokráciát is a dél-kelet-ázsiai metropoliszban. Az elmúlt években ez a különleges város és annak lakói az utcákon küzdöttek a jogaikért, ám a Kínai Kommunista Párt végre győzött, és megteremtette a feltételeit annak, hogy bárkire lecsapjon és elnémítsa, aki kritikus hangot üt meg a hatalommal szemben.

A pro-demokratikus csoportok és pártok vezetői a megtorlástól tartva már elkezdték elhagyni az országot, virtuálisan mi is így fogunk tenni, mert Hongkong megszűnt annak lenni, ami egykoron volt. Ez az év megint rosszabb lett valamivel…

kínai kommunista párt | kína | demokrácia | diktatúra | hongkong

FOLYTASD EZZEL

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Új-Zéland déli szigetének rejtélyekkel teli szépségére nehéz szavakat találni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom