Ez a város a mai nappal megszűnik annak lenni, ami eddig volt

Ez az év megint rosszabb lett valamivel.

Ritkán foglalkozunk politikával – illetve igyekszünk egyáltalán nem foglalkozni vele –, de Hongkong esetében most kivételt teszünk. A mai napon életbe lépett egy törvény, amely első olvasásra ártatlannak hangzik, de lényegében felszámolja a maradék demokráciát is a dél-kelet-ázsiai metropoliszban. Az elmúlt években ez a különleges város és annak lakói az utcákon küzdöttek a jogaikért, ám a Kínai Kommunista Párt végre győzött, és megteremtette a feltételeit annak, hogy bárkire lecsapjon és elnémítsa, aki kritikus hangot üt meg a hatalommal szemben.

A pro-demokratikus csoportok és pártok vezetői a megtorlástól tartva már elkezdték elhagyni az országot, virtuálisan mi is így fogunk tenni, mert Hongkong megszűnt annak lenni, ami egykoron volt. Ez az év megint rosszabb lett valamivel…

demokrácia | hongkong | diktatúra | kínai kommunista párt | kína

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom