Close
Szebb havas képeket nem nagyon láttunk még

Szebb havas képeket nem nagyon láttunk még

Nem meglepő, hogy a fotográfus, aki hópelyheket örökít meg, éppen Oroszországból származik. A kemény és könyörtelen telek hozzátartoznak a mindennapjaikhoz, de Alekszej Kljatov egy másik oldalról közelíti meg a dermesztő napokat. Makrofotókat készít, hópelyhekről, a munkái pedig csodásak. 

Eleve van valami nagyon romantikus az alapötletben, hiszen tudvalévő, hogy a hópelyhek olyan egyediek, mint az emberi ujjlenyomatok, vagy a szem írisze: nincs belőlük két egyforma. Az összes hópehely más és más, felfoghatatlanul gyönyörű kristályos képződmények, végtelen variációban.

Néha pár másodpercre magunk is megtekinthetjük a pelyheket szabad szemmel, és így sokkal elnagyoltabban. Például, ha egy sötét textilfelületre esnek – kabátra, sálra – és már akkor felemelő látványt nyújtanak. Hát még Kljatov makrofotóin!

Az orosz hópehelyvadász képei sokszor tűnnek fel a világsajtóban, de még a NASA is publikált közülük. Mi több, albumborítók is születtek már a parányi kristályokat bemutató fotókból. Minket is magával ragadott a kollekció, be is mutatunk pár szépséges hópelyhet.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: alexey-kljatov.pixels.com) 

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom