Szebb havas képeket nem nagyon láttunk még

Nem meglepő, hogy a fotográfus, aki hópelyheket örökít meg, éppen Oroszországból származik. A kemény és könyörtelen telek hozzátartoznak a mindennapjaikhoz, de Alekszej Kljatov egy másik oldalról közelíti meg a dermesztő napokat. Makrofotókat készít, hópelyhekről, a munkái pedig csodásak. 

Eleve van valami nagyon romantikus az alapötletben, hiszen tudvalévő, hogy a hópelyhek olyan egyediek, mint az emberi ujjlenyomatok, vagy a szem írisze: nincs belőlük két egyforma. Az összes hópehely más és más, felfoghatatlanul gyönyörű kristályos képződmények, végtelen variációban.

Néha pár másodpercre magunk is megtekinthetjük a pelyheket szabad szemmel, és így sokkal elnagyoltabban. Például, ha egy sötét textilfelületre esnek – kabátra, sálra – és már akkor felemelő látványt nyújtanak. Hát még Kljatov makrofotóin!

Az orosz hópehelyvadász képei sokszor tűnnek fel a világsajtóban, de még a NASA is publikált közülük. Mi több, albumborítók is születtek már a parányi kristályokat bemutató fotókból. Minket is magával ragadott a kollekció, be is mutatunk pár szépséges hópelyhet.

Ez is érdekelhet:

Ilyen művészien még nem örökítették meg a jégolvadást

Hogy néz ki egy művészi time-lapse felvételen a jég olvadása?

(Fotók: alexey-kljatov.pixels.com) 

hópehely | makrofotó | tél | havazás | alexey kljatov

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom