Close
Szebb havas képeket nem nagyon láttunk még

Szebb havas képeket nem nagyon láttunk még

Nem meglepő, hogy a fotográfus, aki hópelyheket örökít meg, éppen Oroszországból származik. A kemény és könyörtelen telek hozzátartoznak a mindennapjaikhoz, de Alekszej Kljatov egy másik oldalról közelíti meg a dermesztő napokat. Makrofotókat készít, hópelyhekről, a munkái pedig csodásak. 

Eleve van valami nagyon romantikus az alapötletben, hiszen tudvalévő, hogy a hópelyhek olyan egyediek, mint az emberi ujjlenyomatok, vagy a szem írisze: nincs belőlük két egyforma. Az összes hópehely más és más, felfoghatatlanul gyönyörű kristályos képződmények, végtelen variációban.

Néha pár másodpercre magunk is megtekinthetjük a pelyheket szabad szemmel, és így sokkal elnagyoltabban. Például, ha egy sötét textilfelületre esnek – kabátra, sálra – és már akkor felemelő látványt nyújtanak. Hát még Kljatov makrofotóin!

Az orosz hópehelyvadász képei sokszor tűnnek fel a világsajtóban, de még a NASA is publikált közülük. Mi több, albumborítók is születtek már a parányi kristályokat bemutató fotókból. Minket is magával ragadott a kollekció, be is mutatunk pár szépséges hópelyhet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: alexey-kljatov.pixels.com) 

hópehely | tél | hókristály | makro | makrofotó

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram