Close
Csodálatos hír délről: mostantól úgy léphetünk be a horvátokhoz, mint a járvány előtt

Csodálatos hír délről: mostantól úgy léphetünk be a horvátokhoz, mint a járvány előtt

Elég csak a személyi!

Akik az Európai Unióból vagy a schengeni térségből érkeznek Horvátországba, olyan országból, ami rajta van az Európai Járványvédelmi Központ (ECDC) zöld listáján,

ugyanolyan feltételekkel léphetnek be az országba, mint a járvány előtt; oltás, teszt és karantén nélkül.

A Horvátországinfo.hu szerint az ECDC tegnap frissítette az új koronavírusos betegek arányát, ami alapján Magyarország is a zöld zónába került.

Ez azt jelenti, hogy Magyarországról mostantól elég a személyi is, ha Horvágtországba utaznánk. Az országba amúgy május 6. óta léphetnek be karantén- és tesztkötelezettség nélkül azok, akiknek van védettségi igazolványa és oltási igazolása. Egy hete ezen annyit enyhítettek, hogy a második oltás után már nem kellett megvárni a 14 napot,

most pedig a zöld zónás országoknak teljesen eltörölték a teszt- és védettségikártya-kötelezettséget.

Nem csak Horvátországból jöttek ilyen csodás hírek: a fehér zónába tartozó Szardínián már sem oltási igazolás, sem teszt, se semmi nem kell a belépéshez.

(Fotók: Unsplash, forrás: 444, Portfolio)

határátlépés | magyarország | schengen | horvát | enyhítés

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram