Close
Sosem volt még ilyen biztos a sarki fény észlelése: hotel nyílik az Északi-sarkon

Sosem volt még ilyen biztos a sarki fény észlelése: hotel nyílik az Északi-sarkon

Ahogy tolódik ki az utazók ingerküszöbe, úgy jelennek meg az egyre extémebb úti célok, csomagajánlatok, és irodák a különleges ajánlataikkal. Vannak, akiknek már átlagosnak számít egy izlandi körtúra, hazajárnak a Spitzbergákra, és pár nap Azori olybá tűnhet, mintha csak a Velencei-tóhoz ruccannának le. A Luxury Action nekik kínál alternatívát, konkrétan az Északi-sarkra pop-up módon felhúzott iglukkal, melyekhez helikopterrel juthat el április hónapban az a néhány szerencsés, akinek van harmincmillió forintnyi dollárja egy meglehetősen rendkívüli utazásra. 

Azért az április, mert akkor szinte száz százalék az esélye, hogy láthatnak sarki fényt is, hiszen az Északi-sarkon az a főszezonja a csodálatos égi tüneménynek. Garancia természetesen nincs, mert a jelenséget nem lehet előrejelezni, bemérni, de sokkal valószínűbb az észlelés, mint máskor és máshol.

Az aurora borealis vadászai tudhatják, hogy nem egyszerű elkapni a fényjátékot, de azért az Északi-sarkon jóval nagyobb rá az esély, mint mondjuk egy átlag tromsøi estén.

Mit kap a Luxury Action utasa százezer dollárért, vagyis kicsit több mint harmincmillió forintért? Két éjszakát a Spitzbergákon, majd kétórás helikopterúttal transzportot az Északi-sarkra, aztán az alaptáborból további szállítást a gleccserhez, ahol a fűtött üvegfalú igluk várják. Aztán egy feledhetetlen éjszakát a világ legészakibb pop-up hoteljében, a North Pole Igloosban. Mindenhez teljes körű felszerelést a lábujjtól a fejtetőig.

Nem titkolt szándék továbbá a klímaválság edukációs bemutatása sem: ugyan az utazónak nem nagyon van viszonyítási alapja, de a túravezetők készéggel mesélnek, és mutatják meg, miben változott a sarkkör és ökoszisztémája.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images, Luxury Action)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom