Close
Sosem volt még ilyen biztos a sarki fény észlelése: hotel nyílik az Északi-sarkon

Sosem volt még ilyen biztos a sarki fény észlelése: hotel nyílik az Északi-sarkon

Ahogy tolódik ki az utazók ingerküszöbe, úgy jelennek meg az egyre extémebb úti célok, csomagajánlatok, és irodák a különleges ajánlataikkal. Vannak, akiknek már átlagosnak számít egy izlandi körtúra, hazajárnak a Spitzbergákra, és pár nap Azori olybá tűnhet, mintha csak a Velencei-tóhoz ruccannának le. A Luxury Action nekik kínál alternatívát, konkrétan az Északi-sarkra pop-up módon felhúzott iglukkal, melyekhez helikopterrel juthat el április hónapban az a néhány szerencsés, akinek van harmincmillió forintnyi dollárja egy meglehetősen rendkívüli utazásra. 

Azért az április, mert akkor szinte száz százalék az esélye, hogy láthatnak sarki fényt is, hiszen az Északi-sarkon az a főszezonja a csodálatos égi tüneménynek. Garancia természetesen nincs, mert a jelenséget nem lehet előrejelezni, bemérni, de sokkal valószínűbb az észlelés, mint máskor és máshol.

Az aurora borealis vadászai tudhatják, hogy nem egyszerű elkapni a fényjátékot, de azért az Északi-sarkon jóval nagyobb rá az esély, mint mondjuk egy átlag tromsøi estén.

Mit kap a Luxury Action utasa százezer dollárért, vagyis kicsit több mint harmincmillió forintért? Két éjszakát a Spitzbergákon, majd kétórás helikopterúttal transzportot az Északi-sarkra, aztán az alaptáborból további szállítást a gleccserhez, ahol a fűtött üvegfalú igluk várják. Aztán egy feledhetetlen éjszakát a világ legészakibb pop-up hoteljében, a North Pole Igloosban. Mindenhez teljes körű felszerelést a lábujjtól a fejtetőig.

Nem titkolt szándék továbbá a klímaválság edukációs bemutatása sem: ugyan az utazónak nem nagyon van viszonyítási alapja, de a túravezetők készéggel mesélnek, és mutatják meg, miben változott a sarkkör és ökoszisztémája.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images, Luxury Action)

extrém utazás | északi út | luxury action | spitzbergák | north pole igloos

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram