Close
Hiába a bizonytalanság, ez az öt ország fel fog állni a járványhelyzetet követően

Hiába a bizonytalanság, ez az öt ország fel fog állni a járványhelyzetet követően

A Google-keresések mérése sok dologra rávilágítja az elemzőket. A Kuoni nevű luxusutazásokkal foglalkozó cég most azt vizsgálta, merre utaznának 2021-ben az amerikaiak. Mivel az USA még nem nyitott újra, tényleg csak a 2021-es évben és abban bízhatnak, hogy az Európában élő rokonok is megússzák a megbetegedést, hamarosan visszaáll a világ a megszokott kerékvágásba. Fontos lesz, hogy ha stabilizálódik a gazdasági helyzet, Amerikából hova utaznának, és a Google-keresések alapján már meg is van az öt legnépszerűbb ország. 

Azek alapján pedig a “2021 travel”, “2021 holiday destinations” és további 2021 és nyaralás relációban Amerikából legszívesebben Japánba látogatnának. A szigetállamot biztonságosnak, szervezettnek gondolják, és kit ne hívogatna Kiotó Higasijama kerülete  vagy Tokió kozmopolita városa.

Japánt Olaszország követi: az amerikaiak Európát legtöbbször Olaszországgal azonosítják, szinte megbabonázza őket a kulturálisan is nagyon fontos ország. Megőrülnek Velencéért, vágyakoznak Rómába, Firenzébe is. Nekik nagyon kell a támogatás, hiszen a járvány nehéz helyzetbe hozta az olasz gazdaságot.

Nincs ez másként Görögországgal sem, amely a Google-keresések alapján a harmadik legkedveltebb 2021-es úti cél lehet. Athén mellett értelemszerűen a szigetvilág a legnépszerűbb és szükség lesz a turisztika felélesztésére, mivel az ország GDP-jének nagy százalékát a szolgáltatóipar/turisztika adja. A kiemelt nyaralóhelyekről idén elmaradnak az amerikaiak, britek is, de bizonyára az összes sziget fél házzal ment neki a 2020-as nyárnak.

A következő úti cél Írország: Dublin, Kilkenney, Cork, Galway, a Moher-sziklák, a romantikus világítótornyok, apró kikötőfalvak 2021-ben valószínűleg sokkal több turistát fogadnak majd. Azt tudjuk, hogy Matt Damon és családja Írországban töltötte a legszigorúbb karanténidőszakot, de már az is világos, hogy otthonából is sokan utaznának erre. Rokonlátogatáson kívül, kikapcsolódni is.

Ötödik helyre Egyiptom került, amit szintén imádnak az USA-ban és annak ellenére, hogy mi, Európából az elmúlt években többször átgondoltuk, hogy biztonságos-e ellátogatni a piramisokhoz. 2021-ben is örömmel mennének a Királyok völgyébe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom