Close
Hullámszörf lehetőségek Európán belül

Hullámszörf lehetőségek Európán belül

A filmekben sokszor látni a hullámokon lovagló fiatalokat, akik olyan magabiztosan kezelik a szörfdeszkájukat, hogy már-már elhisszük, magunk is nagyon hamar képesek lennénk ennek a sportnak a kitanulására. De be kell, hogy lássuk, Európán belül kevés olyan természetes víz van, ami alkalmas lenne ennek a sportnak a megismerésére.

Szerencsére azonban számos helyen alakítottak ki olyan mesterséges medencéket, ahol már bárki begyakorolhatja az alapokat, hogy amikor az óceán habjaiba jut, már némi rutinnal fogjon neki a hullámok meglovaglásának.

A szörf elterjedése

A szörf sokak szemében inkább számít egy életstílusnak, egyfajta popkultúrának, mintsem sportágnak. Ezt főként az óceánok partjainál űzik, de a mesterséges medencéknek köszönhetően már nem kell túl messzire mennünk innen Európa szívéből sem, ha kipróbálnánk irányított körülmények között a hullámlovaglást. De lévén, hogy nem túl elterjedt dologról van szó, viszonylag kevesen tudnak róla, hol is van erre lehetőségük.

Te is nekivágnál a világnak, hogy valamilyen újdonságot láss és minél több dolgot kipróbálhass? Ne feledkezz meg az utasbiztosításról sem, amit akár már az indulás napján is megköthetsz online, így nem probléma az sem, ha hirtelen felindulásból veszed nyakadba a világot!

EISBACHWELLE: München, Németország

Ez a helyszín kimondottan csalogató a nézők és a sportolók számára egyaránt Münchenben. Az Eisbach folyó hullámain az Englischer Garten bejáratánál számos nemzetközileg elismert szörfös is kipróbálja magát. Ez nem meglepő, hiszen a folyami szörfözés egyik legrégebbi központjának számít a helyszín, hiszen már 40 éves múltra tekint vissza. Nem csak nyári időszakban érdemes ide ellátogatni, mivel a szörfös ruházat alkalmas akár a hideg téli időjárás alatti mozgásra is. Az sem meglepő, ha híres sportolókkal találkozol az Eisebachwellénél, hiszen már olyan elismert embereket is lencsevégre kaptak itt, mint például Jack Johnson és Garrett McNamara.

 

URBAN SURF – Zürich, Svájc

 

Ez a központ egy igazán üde foltja Zürich városának. Mikor belépsz, teljesen meg is feledkezel róla, hogy egy alpesi országban vagy, mert a díszlet megszólalásig idézi a sziklás tengerpartok hangulatát. Ezenfelül a zene, az ételek és a személyzet is mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csak funkcionálisan legyen kifogástalan ez a mesterséges medence, hanem lélekben is elkalauzoljon egy teljesen más vidékre.

SURFinPALA – Budapest, Magyarország

 

És végül, sokak számára meglepő lehet, de Magyarországon is található egy határozottan magas színvonalat képviselő hullámmedence a Palatinusban. Ezt a medencét 2013-ban a világ 10 legjobbja közé is beválogatták, érdemes tehát minden érdeklődőnek legalább egyszer ellátogatnia ide is, hogy megtapasztalja a világszerte elismert magyar hullámlovaglás élményét.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram