Akár hatalmas hegyek is lehetnének a nagyvárosok

Sokféle térképen ábrázolták már a világ népességét, ilyenen tudtunkkal még nem: Matt Daniels Human Terrain projektje interaktívan jeleníti meg a világ népességét.

A térképen a városokon belül is blokkokra osztva jelenik meg a lélekszám, így nagyon látványosan tekinthetjük át a népsűrűséget. Budapest és környéke például így néz ki:

Daniels a Global Human Settlementből vette az adatait, a hegy formájú látképet pedig a Google Earth segítségével érte el.

India vs. Kína

A jókora lélekszám természetesen a nagyvárosokban a legérzékletesebb, amelyek körül az alacsonyabb „hegylábak” jelölik az elővárosokat. Daniels itt részletesebben is elmagyarázza az adatgyűjtés és -feldolgozás módját, amelynek eredményeként még az 1990 és 2015 közötti változások is jól láthatóak.

Aki pedig az online után offline 3D-s várostérképekre is kíváncsi, ezt olvassa el.

Human Terrain | város | Matt Daniels | design | térkép

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom