Close
Akár hatalmas hegyek is lehetnének a nagyvárosok

Akár hatalmas hegyek is lehetnének a nagyvárosok

Sokféle térképen ábrázolták már a világ népességét, ilyenen tudtunkkal még nem: Matt Daniels Human Terrain projektje interaktívan jeleníti meg a világ népességét.

A térképen a városokon belül is blokkokra osztva jelenik meg a lélekszám, így nagyon látványosan tekinthetjük át a népsűrűséget. Budapest és környéke például így néz ki:

Daniels a Global Human Settlementből vette az adatait, a hegy formájú látképet pedig a Google Earth segítségével érte el.

India vs. Kína

A jókora lélekszám természetesen a nagyvárosokban a legérzékletesebb, amelyek körül az alacsonyabb „hegylábak” jelölik az elővárosokat. Daniels itt részletesebben is elmagyarázza az adatgyűjtés és -feldolgozás módját, amelynek eredményeként még az 1990 és 2015 közötti változások is jól láthatóak.

Aki pedig az online után offline 3D-s várostérképekre is kíváncsi, ezt olvassa el.

interaktív | város | térkép | Matt Daniels | Human Terrain

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram