Close
A minimalista 3D-s térképnél menőbb nemigen kerülhet a falra

A minimalista 3D-s térképnél menőbb nemigen kerülhet a falra

Egyszerre dögös és elegáns, ráadásul még egyedi is a CityWood csúcsminőségű háromdimenziós térképe.

Visszafogott pasztell szín, különös, aprólékos mintázat – elsőre ennyi látszik a CityWood 3D-s térképeiből.

Koppenhága a falon
Gyertya, kotta, Manhattan

Közelről aztán még izgalmasabb a játék: az ismerős utcákat követhetjük ujjal, végigjárhatjuk képzeletben, láthatjuk az épületek magasságát, a folyó és a hidak vonalait, rácsodálkozhatunk olyan egyedi építményekre is, mint a stadionok, toronyházak, teniszpályák.

A városok kontúrjait lézersugárral, ezredmilliméter pontossággal vágják bele a furnérlemezbe.

Három rétegből áll össze a dombormű, a fa alapra előbb külön rétegben ráillesztik a folyók, tavak szintjét, majd magát a várost is. Végül egy plexilappal lefedik, és fakeretbe foglalják a képet. Így végül is a lézeres gyártással együtt is kézműves termékről van szó.

Londonon és Hongkongon is rajta tarthatjuk a szemünket
San Francisco és egy maréknyi ceruza

Mielőtt még teljesen kész lenne, a 3D-s térképet nagy műgonddal simára csiszolják, majd a tartósság érdekében lelakkozzák. Mivel maga a faanyag egyedi mintázattal rendelkezik, így akkor is egyedi térképet kap a megrendelő, ha amúgy pontosan ugyanolyan méretben kéri, ugyanarról a városról mint sokan mások.

Egy New York minta
Auckland, Austin, Amszterdam

Márpedig megrendelőből rengeteg van: a varsói cég januári, Kickstarteren indított kampánya nevetségesen gyorsan,

11 óra alatt elérte a kitűzött célt, a háromezer dollárnyi felajánlást.

Az eredeti kampányból még nyolc nap van hátra, pillanatnyilag 87 ezer dollár fölött járnak a felajánlások, ezt túlzás nélkül nevezhetjük sikersztorinak.

Tokió a falon

Érdemes még ebben a periódusban rendelni, mert aztán a cég átáll a sorozatgyártásra, ugyanis egyszerűen nem tudja tartani a lépést a megrendelésekkel. Jelenleg az ötféle méret és 65 város kombinációjából többet is csak szeptemberre tudnak szállítani. A legkisebb méret 12×18 centis, a legnagyobb 90×90-es, köztük pedig mindenki megtalálja a maga falára megfelelő méretűt.

Jó hír, hogy van térkép Budapestről is, és mivel a cég a világszerte szállít, akár fel is kerülhet a faladra nemsokára. Persze abba sem kötünk bele, aki San Franciscóért, Tokióért vagy Barcelonáért van oda.

Budapest, Boston, Barcelona

A cél, különösen az erős rajtot látva a bővülés, vagyis még több városról készíteni hasonló térképeket, lehet is szavazni az új városokról. Talán azzal arathatnának még nagyot az ötletgazdák, ha teljesen egyedi térképeket készítenének a jövőben is, például egy-egy kedvenc városrész kiemelésével, mondjuk a Google maps alapján. Ki tudja, talán éppen az lesz a következő lépés.

Ez is érdekelhet:

CityWood | dizájn | Kickstarter | budapest | térkép

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram