Close
A minimalista 3D-s térképnél menőbb nemigen kerülhet a falra

A minimalista 3D-s térképnél menőbb nemigen kerülhet a falra

Egyszerre dögös és elegáns, ráadásul még egyedi is a CityWood csúcsminőségű háromdimenziós térképe.

Visszafogott pasztell szín, különös, aprólékos mintázat – elsőre ennyi látszik a CityWood 3D-s térképeiből.

Koppenhága a falon
Gyertya, kotta, Manhattan

Közelről aztán még izgalmasabb a játék: az ismerős utcákat követhetjük ujjal, végigjárhatjuk képzeletben, láthatjuk az épületek magasságát, a folyó és a hidak vonalait, rácsodálkozhatunk olyan egyedi építményekre is, mint a stadionok, toronyházak, teniszpályák.

A városok kontúrjait lézersugárral, ezredmilliméter pontossággal vágják bele a furnérlemezbe.

Három rétegből áll össze a dombormű, a fa alapra előbb külön rétegben ráillesztik a folyók, tavak szintjét, majd magát a várost is. Végül egy plexilappal lefedik, és fakeretbe foglalják a képet. Így végül is a lézeres gyártással együtt is kézműves termékről van szó.

Londonon és Hongkongon is rajta tarthatjuk a szemünket
San Francisco és egy maréknyi ceruza

Mielőtt még teljesen kész lenne, a 3D-s térképet nagy műgonddal simára csiszolják, majd a tartósság érdekében lelakkozzák. Mivel maga a faanyag egyedi mintázattal rendelkezik, így akkor is egyedi térképet kap a megrendelő, ha amúgy pontosan ugyanolyan méretben kéri, ugyanarról a városról mint sokan mások.

Egy New York minta
Auckland, Austin, Amszterdam

Márpedig megrendelőből rengeteg van: a varsói cég januári, Kickstarteren indított kampánya nevetségesen gyorsan,

11 óra alatt elérte a kitűzött célt, a háromezer dollárnyi felajánlást.

Az eredeti kampányból még nyolc nap van hátra, pillanatnyilag 87 ezer dollár fölött járnak a felajánlások, ezt túlzás nélkül nevezhetjük sikersztorinak.

Tokió a falon

Érdemes még ebben a periódusban rendelni, mert aztán a cég átáll a sorozatgyártásra, ugyanis egyszerűen nem tudja tartani a lépést a megrendelésekkel. Jelenleg az ötféle méret és 65 város kombinációjából többet is csak szeptemberre tudnak szállítani. A legkisebb méret 12×18 centis, a legnagyobb 90×90-es, köztük pedig mindenki megtalálja a maga falára megfelelő méretűt.

Jó hír, hogy van térkép Budapestről is, és mivel a cég a világszerte szállít, akár fel is kerülhet a faladra nemsokára. Persze abba sem kötünk bele, aki San Franciscóért, Tokióért vagy Barcelonáért van oda.

Budapest, Boston, Barcelona

A cél, különösen az erős rajtot látva a bővülés, vagyis még több városról készíteni hasonló térképeket, lehet is szavazni az új városokról. Talán azzal arathatnának még nagyot az ötletgazdák, ha teljesen egyedi térképeket készítenének a jövőben is, például egy-egy kedvenc városrész kiemelésével, mondjuk a Google maps alapján. Ki tudja, talán éppen az lesz a következő lépés.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom