Close
Huszonnégy darab magyarországi kút is gyógyvízi minősítést kapott

Huszonnégy darab magyarországi kút is gyógyvízi minősítést kapott

2021-ben több gyógyvízi minősítést is kiadtak Magyarországon, ezeknek egy része pedig teljesen új engedélynek számít.

Sok esetben olyan kutak vize kapott friss minősítést, amely már korábban is megfelelt a kritériumoknak. A Termaonline összefoglalója szerint huszonnégy új vagy módosított minősítést adtak ki tavaly: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hatot, Baranyában ötöt, Budapesten pedig négyet. A Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyei gyógyvizek két-két új minősítést kaptak, egyet pedig a Pest, Somogy és Vas megyeiek. A gyógyvízi minősítés megszerzése több, mint puszta formalitás:

orvosi vizsgálatokkal kell alátámasztani minden esetben a vizek gyógyhatását.

Szökőkút az olaszországi Tropea óvárosában

A szabolcsi dominancia mögött az áll, hogy a meglévő nyíregyházi gyógyvizes kutak közül hat is kapott módosító engedélyt.

Budapesten az ivókúrához használt gyógyvizek kútjai (Ferenc József és Hunyadi János) kaptak új engedélyt.

A Rimondi-szökőkút a görögországi Réthimno óvárosában található

A Ferenc József keserű víz egy nagy sókoncentrációjú gyógyvíz, amely hashajtóként, gyomorpanaszok kezelésére alkalmazható. A Hunyadi János víz fő hatóanyagai a glaubersó és a keserűsó, amelyet már a 19. századtól fogva ajánlják különböző emésztőrendszeri bántalmaknál.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Termaonline)

budapest | minősítés | gyógyvíz | ivóvíz | kút

FOLYTASD EZZEL

Fantasztikus új úti célokkal bővít a WizzAir

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom