Close
Így ébred fel a város, ahol ötven évre megállt az idő

Így ébred fel a város, ahol ötven évre megállt az idő

Kulturális reneszánsz, avagy pillantsunk be egy társadalom transzformációjának érzékeny időszakába!

Rangun Mianmar legnépesebb városa, ahol már 1985-ben több mint 2,5 millió ember élt. Messze az ország legnagyobb metropolisza, mégsem főváros, amely tény a történelem viharainak köszönhető. Ezek a viharok az elmúlt évtizedekben jó néhány ötös kategóriájú tájfunt hoztak magukkal, a dél-kelet ázsiai ország 1962-től például szinte napjainkig katonai diktatúraként működött. A Nobel-békedíjas Aun Szan Szu Kji vezetésével az ország ismét a demokrácia útjára lépett, az egykori Burma lakói pedig kezdenek felébredni, felocsúdni, és igyekeznek megtalálni a helyüket az új Mianmarban. Hogy ez kinek hogyan sikerül – tánccal, gördeszkával vagy ökölvívással –, az kiderül ebből a gyönyörű kisfilmből.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom