Close
Kiderült, melyik a világ 10 legdinamikusabban feltörekvő turistacélpontja

Kiderült, melyik a világ 10 legdinamikusabban feltörekvő turistacélpontja

Hogy miért számít az egyik legjobb dolognak elutazni ismeretlen tájak felé, azt aligha kell bővebben magyarázni. Legyen szó hosszabb vagy rövidebb túráról, az új kultúrák felfedezése, az addig ismeretlen ízek harmóniája, vagy egy lenyűgöző látnivalókkal teli vidéken történő csatangolás tökéletes feltöltődést ad, olykor igazi agyradír lehet. Nem véletlenül választotta mintegy 1,3 milliárd ember 2017-ben, hogy felkerekedik és célba vesz egy másik országot.

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) közelmúltban megjelent tanulmánya szerint a tavalyi évben minden várakozást felülmúlva hét százalékkal nőtt a nemzetközi turizmus. Ha térségekre bontva nézzük meg a számokat, Európát találjuk az első helyen: ide 671 millió látogató érkezett a világ más részeiről, míg az ezüstérmes Ázsiába 323 millióan, Amerikába pedig 209 millióan utaztak el.

Viszonylag könnyedén meg lehetne tippelni, melyik volt az az ország, amelyet a legtöbben választottak, vagyis a 2017-es adatok szerint melyik a világ első számú turisztikai célországa.

Évszázadokról mesélő, felejthetetlen történelmi emlékhelyek, festővászonra illő tájak, nyüzsgő és napsütötte legendás üdülővárosok, méltóságteljes borvidékek – bizony, Franciaországról van szó.

Gallföldet az elmúlt évben 87 millió turista kereste fel, akik közül bizonyára sokan megfordultak az általunk is imádott Nizzában, eltöltöttek egy hétvégét Antibes-ban, vagy mentek egy emlékezetes kört a Francia Riviérán. A második hely szintén kevésbé meglepő módon az igen népszerű Spanyolországé, ahová 82 millióan látogattak el, míg a harmadik helyen a világ egyik legpulzálóbb városával másodpercekre sem pihenő Egyesült Államok végzett 76 millióval (a további kedvelt célpontok közül Olaszország ötödik, Thaiföld tizedik lett).

Ami a legdinamikusabb növekedést mutató országokat illeti, elképesztő ütemben megnőtt az Egyiptomba érkezett külföldiek száma: 55,1%-kal nőtt a turistaforgalom a korábbi esztendőhöz képest – ezzel ők állnak a képzeletbei lista első helyén. Második elég nagy meglepetésre az afrikai Togo (46,7%), míg a harmadik helyen a mindig kedvenc Vietnám áll (legjobb európainak a törökök bizonyultak kilencedik helyükkel és 24,1%-ukkal). Érdekesség a talán kevésbé ismert Niue ötödik helye: a Csendes-óceán déli részén, Új-Zéland közelében fekvő apró szigetállam turistaforgalma 25%-kal nőtt meg.

További érdekesség, hogy a legtöbb pénzt a kínaiak költötték el (258 milliárd dollárt hagytak ott a nagyvilágban), megelőzve a 135 milliárdot eltapsoló amerikaikat.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: unsplah.com)

nemzetközi | statisztika | látogatók | turizmus | turista

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Az Európai Bizottság is jóváhagyta a franciák úttörő tervét

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram