Kiderült, melyik a világ 10 legdinamikusabban feltörekvő turistacélpontja

Hogy miért számít az egyik legjobb dolognak elutazni ismeretlen tájak felé, azt aligha kell bővebben magyarázni. Legyen szó hosszabb vagy rövidebb túráról, az új kultúrák felfedezése, az addig ismeretlen ízek harmóniája, vagy egy lenyűgöző látnivalókkal teli vidéken történő csatangolás tökéletes feltöltődést ad, olykor igazi agyradír lehet. Nem véletlenül választotta mintegy 1,3 milliárd ember 2017-ben, hogy felkerekedik és célba vesz egy másik országot.

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) közelmúltban megjelent tanulmánya szerint a tavalyi évben minden várakozást felülmúlva hét százalékkal nőtt a nemzetközi turizmus. Ha térségekre bontva nézzük meg a számokat, Európát találjuk az első helyen: ide 671 millió látogató érkezett a világ más részeiről, míg az ezüstérmes Ázsiába 323 millióan, Amerikába pedig 209 millióan utaztak el.

Viszonylag könnyedén meg lehetne tippelni, melyik volt az az ország, amelyet a legtöbben választottak, vagyis a 2017-es adatok szerint melyik a világ első számú turisztikai célországa.

Évszázadokról mesélő, felejthetetlen történelmi emlékhelyek, festővászonra illő tájak, nyüzsgő és napsütötte legendás üdülővárosok, méltóságteljes borvidékek – bizony, Franciaországról van szó.

Gallföldet az elmúlt évben 87 millió turista kereste fel, akik közül bizonyára sokan megfordultak az általunk is imádott Nizzában, eltöltöttek egy hétvégét Antibes-ban, vagy mentek egy emlékezetes kört a Francia Riviérán. A második hely szintén kevésbé meglepő módon az igen népszerű Spanyolországé, ahová 82 millióan látogattak el, míg a harmadik helyen a világ egyik legpulzálóbb városával másodpercekre sem pihenő Egyesült Államok végzett 76 millióval (a további kedvelt célpontok közül Olaszország ötödik, Thaiföld tizedik lett).

Ami a legdinamikusabb növekedést mutató országokat illeti, elképesztő ütemben megnőtt az Egyiptomba érkezett külföldiek száma: 55,1%-kal nőtt a turistaforgalom a korábbi esztendőhöz képest – ezzel ők állnak a képzeletbei lista első helyén. Második elég nagy meglepetésre az afrikai Togo (46,7%), míg a harmadik helyen a mindig kedvenc Vietnám áll (legjobb európainak a törökök bizonyultak kilencedik helyükkel és 24,1%-ukkal). Érdekesség a talán kevésbé ismert Niue ötödik helye: a Csendes-óceán déli részén, Új-Zéland közelében fekvő apró szigetállam turistaforgalma 25%-kal nőtt meg.

További érdekesség, hogy a legtöbb pénzt a kínaiak költötték el (258 milliárd dollárt hagytak ott a nagyvilágban), megelőzve a 135 milliárdot eltapsoló amerikaikat.

Ez is érdekelhet:

Öt hely, amit nagyon érdemes megnézni szeptemberben

Vannak olyan városok vagy országok, melyeknek kifejezetten az őszi évszakok hangulata áll jól. Közülük ajánlunk most ötöt szeptemberre, Albániától a Napa-völgyig. 

(Fotó: unsplah.com)

látogatók | turista | Egyiptom | franciaország | statisztika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom