Close
Így fog kinézni a világ 2071-ben?

Így fog kinézni a világ 2071-ben?

A német Atelier Brueckner stúdió és tervezőpartnerei egy magával ragadó kiállítást hoztak létre a dubaji Jövő Múzeumában, amelynek célja, hogy megmutassa, milyen lesz a világ 2071-ben.

Az Úttörők utazása névre keresztelt állandó kiállítást az Atelier Brueckner három részre osztotta, az egyes szekciók pedig az űrben való élettel, a biomérnöki fejlesztésekkel és a jövő jólétével foglalkoznak. Mindegyik terület kialakítása során más-más anyagokat és módszert használtak, így

a terek eltérők, ám mégis egymással összefüggők.

Az első körzet az űrállomáson való életre összpontosít, a második egy olyan szervezetre, amelynek célja a veszélyeztetett ökoszisztémák regenerálása, az utolsó pedig a jóléti rituálék jövőbeli alakulását vizsgálja.

Csupa olyan témát járnak tehát körül, amelyek egyrészről a jelenben relevánsak, másrészről pedig

olyan kihívások, amelyekkel szembe kell majd néznünk.

Az élménykiállítás arra sarkallja a látogatókat, hogy induljanak el egy különleges expedícióra egy olyan jövő felé, amelyben

a kollektív erőfeszítéseik az egész emberiség számára jobb életet teremtenek.

Az első körzet képzeletbeli űrállomásának célja, hogy a napenergiát felhasználva energiát biztosítson az emberiség számára úgy, hogy begyűjtik azt a Holdról, és továbbítják a Földre. Másik különlegessége pedig egy digitális kép, amely a Földet ábrázolja ötven év múlva.

A második kerület központi eleme egy “digitális Amazon”, aki az őserdők életét mutatja be, a The Library pedig kétezer négyszáz lézergravírozott kristályüvegből áll és különböző állatfajokat szimbolizál az egysejtűektől, a növényeken át az emlősökig. Ezek előtt azonban nincs világos út:

2071-re vagy fennmaradnak, vagy kihalnak.

A harmadik és egyben utolsó körzetet az a tér, ahol az látogatók találkoznak önmagukkal és a jövő kikapcsolódási lehetőségeivel.

(Forrás: Dezeen, fotók: Museum of Future)

dubaj | Jövő Múzeuma | jövő | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram