Close
Ebben a múzeumban megnézhetjük, milyen lesz a világ ötven év múlva

Ebben a múzeumban megnézhetjük, milyen lesz a világ ötven év múlva

A legtöbb múzeum a múlt emlékeit őrzi, Dubaj új látványosságában viszont a jövőből kaphatunk némi ízelítőt.

Mágikus dátumot választott a nyitáshoz a dubaji Jövő Múzeuma, amely a város egyik legizgalmasabb látnivalójának ígérkezik. Az Emirates Towers mellett, a Sheikh Zayed úton található, ellipszis alakú épület 2022.02.22-én nyitotta meg kapuit, hogy megmutassa, milyen lesz – vagy többek között milyennek kellene lennie – a világnak ötven év múlva.

Ehhez pedig a kiállítás, az immerzív színház és a témapark műfaji elemeit ötvözi, melyek összeállításában dizájnerek és filmesek is részt vettek. Az egyes emeleteket úgy tervezték meg, mintha interaktív filmdíszletek lennének, melyek olyan témákat elevenítenek meg, mint az űrutazás és az élet az űrben, az ökológiai, az egészség vagy a wellness és a spiritualitás.

A múzeumban workshopokat is tartanak majd, a gyerekek pedig a Jövő Hősei nevű kiállítótérben ismerkedhetnek az innovatív technológiákkal.

A Killa Design által tervezett épület több mint ezer üvegszálas és rozsdamentesacél-elemből áll, és mint írják, futurisztikus formájával szeretne új utat nyitni a városokat, és különösen Dubajt uraló felhőkarcolókon túl.

A rajta látható arab idézetek Mohammed bin Rashid Al Maktoum miniszterelnöktől származnak, és Mattar bin Lahej festő kalligráfiáján keresztül jelennek meg. A homlokzaton körbefutó három idézet közül az egyik így szól:

A jövő azoké, akik el tudják képzelni, képesek megtervezni és megvalósítani azt. Ez nem valami, amit várunk, hanem valami, amit megteremtünk.”

Az épület mellett egy száz növényfajt felsorakoztató kert található, amely az ország flóráját tükrözi.

A múzeum “arra a látnoki kultúrára épít, amely kevesebb, mint ötven év alatt a világ egyik legfejlettebb országává avatta az Egyesült Arab Emírségeket” – olvasható a kiállítás beharangozójában.

Kíváncsi vagy, milyen három nap Dubajban? Itt elolvashatod kollégánk élménybeszámolóját. Itt pedig azt nézheted meg, milyen izgalmas múzeumok nyílnak még az idén.

(Forrás: breakingtravelnews.com, képek:  museumofthefuture.ae)

egyesült arab emírségek | a jövő múzeuma | dubaj

FOLYTASD EZZEL

A világ legjobb panorámafotói meghozzák a kedvet az utazáshoz

Lavmi Dú, mondta Háy János, majd a Dakota háznál elsírta magát

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram