Close
Így készül a világ legegyszerűbb almás süteménye

Így készül a világ legegyszerűbb almás süteménye

Ha a kijárási tilalom ideje alatt jut eszedbe, hogy ennél egy igazán őszi desszertet, tarts otthon levelestésztát és almát, hiszen gyakorlatilag húsz perc alatt még a kezdő szakácsok is el tudják készíteni ezt a süteményt.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1-2 alma vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál barna cukor
  • pici só
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanálnyi vaj
  • 1/2 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliáscukor

Elkészítés:

  1. Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre felmelegedjen!
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  3. Csomagoljuk ki a leveles tésztát, és daraboljuk fel nagyobb négyzetekre éles késsel, határozott mozdulatokkal!
  4. Hajtsuk vissza a négyzetek szélét, kenjük meg mindegyiket felvert tojással!
  5. Hámozzuk meg az almát, és szeleteljük fel vékony szeletekre! Csurgassuk rájuk a citromlevet!
  6. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a fahéjat, a csipet sót és a barnacukrot! Keverjük össze az almával!
  7. Mindegyik kis négyzetünkre helyezzünk néhány szelet almát, majd szórjuk meg vaníliáscukorral!
  8. Tegyük a sütőbe, és nagyjából 15 perc alatt süssük aranybarnára! Melegen kínáljuk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | leveles lap | desszert | leveles tészta | süti

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Neked a kávézás a szertartásról vagy a koffeinről szól? Ezt kérdi meg egy friss felmérés, és izgalmas válaszokat talál

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram