Ha a kijárási tilalom ideje alatt jut eszedbe, hogy ennél egy igazán őszi desszertet, tarts otthon levelestésztát és almát, hiszen gyakorlatilag húsz perc alatt még a kezdő szakácsok is el tudják készíteni ezt a süteményt.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
- 1-2 alma vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál barna cukor
- pici só
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanálnyi vaj
- 1/2 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
- Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre felmelegedjen!
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
- Csomagoljuk ki a leveles tésztát, és daraboljuk fel nagyobb négyzetekre éles késsel, határozott mozdulatokkal!
- Hajtsuk vissza a négyzetek szélét, kenjük meg mindegyiket felvert tojással!
- Hámozzuk meg az almát, és szeleteljük fel vékony szeletekre! Csurgassuk rájuk a citromlevet!
- Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a fahéjat, a csipet sót és a barnacukrot! Keverjük össze az almával!
- Mindegyik kis négyzetünkre helyezzünk néhány szelet almát, majd szórjuk meg vaníliáscukorral!
- Tegyük a sütőbe, és nagyjából 15 perc alatt süssük aranybarnára! Melegen kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
gasztronómia | leveles lap | desszert | leveles tészta | sütiIstenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten
Neked a kávézás a szertartásról vagy a koffeinről szól? Ezt kérdi meg egy friss felmérés, és izgalmas válaszokat talál

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!